Violeta STOICA

Încurcați puțin de meciul de fotbal al Petrolului, consilierii județeni și cei municipali ploieșteni au găsit timpul necesar și pentru a se întruni în scopul acordării unui mandat lui Iulian Dumitrescu, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova (ca reprezentant al CJ Prahova), să semneze Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică din municipiul Ploiești, în sistem centralizat. După încheierea procedurii de achiziție, la care a depus oferta o sigură asociere de firme – GAS & POWER TRADING S.R.L. (lider) și GEOTHERM DISTRIBUTION – pasul necesar pentru semnarea contractului de delegare a serviciului public era ca atât consilierii județeni, cât și cei municipali ploieșteni, să-și dea acordul pentru semnarea contractului.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, s-a abținut de la comentarii în privința capacității firmelor din asocierea care a participat la licitație și care a și câștigat licitația (fiind unicul ofertant), problemă ridicată de un consilier local al USR, Mihai Tonsciuc: “E clar că nu știu ce s-a întâmplat acolo (…) Avem un raport al comisiei, asumat de către ADI (n.n. – Termo Prahova), pe o asociere care a fost analizată de către o comisie și avizată, de aici încolo nu avem decât să ne supunem deciziei. (…) Cel mai important este ca ploieștenii să nu aibă niciun fel de sincopă în furnizarea agentului termic. Cam asta este logica”, a precizat primarul Volosevici.

Atât consilierii municipali, cât și cei județeni, au aprobat mandatarea lui Iulian Dumitrescu să semneze contractul cu asocierea GAS & POWER TRADING S.R.L. (lider) și GEOTHERM DISTRIBUTION.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele juridice cărora le-a fost atribuită gestiunea serviciului de alimentare cu energie termică au obligația de a solicita ANRE și de a obține eliberarea licenței în termen de 90 de zile de la data aprobării hotărârii de dare în administrare sau, după caz, de la data semnării contractului de delegare a gestiunii. În situația în care, din motive justificate, solicitantul nu poate obține licența în termenul prevăzut, acesta poate solicita o licență cu caracter provizoriu, în condițiile regulamentului, licența cu caracter provizoriu se poate obține și în alte condiții.

Ulterior, Consiliul Județean Prahova a anunțat că Iulian Dumitrescu a semnat contractul cu asocierea declarată câștigătoare a procedurii de achiziție.