De luni, petroliștii au parte de vacanță, bine-venită înainte de startul pregătirilor pentru noul sezon competițional.
Astfel, jucătorii vor fi liberi până pe data de 6 iunie, atunci când, cu circa o lună înainte de debutul campionatului 2022-2023, este programată reunirea lotului, prima etapă urmând să se dispute în jurul datei de 9 iulie!
Antrenamentele se vor derula, în prima fază, la Ploiești, fiind preconizat și un cantonament extern, în Slovenia sau Turcia, cel mai probabil în intervalul 20 iunie – 1 iulie.

Pană, Vajushi și ­Coman – plecaţi oficial
Din lotul numeros pe care Nae Constantin l-a avut la îndemână, este clar că … remanierea este cuvântul de ordine! Cum Petrolul a avut peste 30 de jucători sub contract în lotul de eșalon secund cu care s-a abordat returul, vor fi mai multe ”despărțiri”, mai mult sau mai puțin amiabile. Astfel, albanezul Vajushi – scos din lot din iarnă, dar care a stat ”să ia salariul”, a terminat contractul cu Petrolul, la fel ca și Silviu Pană, un alt jucător pe care nu se va conta în Liga 1. Și atacantul Coman va pleca, acesta depunând un memoriu, din păcate ”afacerea” cu fostul golgheter de la Recea reprezentând un eșec – un comision mare plătit, un salariu bun, o accidentare gravă, zero reușite! Și, cu siguranță, lista plecărilor este … în curs de actualizare!

FRF a ”taxat” cu… 5000 de euro
Petardele, torțele, intrarea fanilor în teren la ultimele meciuri din play-off pe arena ”Ilie Oană” (cele care au adus promovarea) au fost taxate la sânge de către Federația Română de Fotbal, care a aplicat, prin comisia de disciplină, amenzi consistente. Astfel, la meciul cu CSA Steaua, ploieștenii au ”nota de plată” – 10.000 de lei, iar la jocul cu Concordia Chiajna au fost aplicate 3 sancțiuni diferite, cea mai gravă- care va fi și achitată (conform ROAF) -însemnând o ”notă de plată” de încă 15.000 de lei.