N.D.

Reprezentanții Primăriei Tomșani continuă să fie alături de locuitorii comunei, inclusiv atunci când este necesară punerea în aplicare a unor prevederi legislative. Un exemplu este un recent anunț, făcut public inclusiv pe site-ul primăriei, prin intermediul căruia locuitorii comunei sunt înștiințați despre faptul că au obligația de a declara datele pentru înscrierea în Registrul Agricol conform Ordonanței 28/2008.
Astfel, până la sfârșitul lunii mai a.c., trebuie declarate datele privind categoria de folosință a terenului, suprafețele cultivate, numărul pomilor fructiferi. Asta după ce, între 5 ianuarie și ultima zi lucrătoare a lunii februarie ar fi trebuit transmise datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosință, clădirile și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură, efectivele de animale existente în gospodărie sau în unități cu personalitate juridică, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale (vânzări-cumpărări, deces sau sacrificare). ”Având în vedere prevederile Ordonanței 28/2008 și Normele de completare a Registrului Agricol din perioada 2020-2024, vă solicităm să vă prezentați la sediul Primăriei Tomșani, la Biroul Registrului Agricol, în vederea depunerii declarației.
Persoanele care nu au domiciliul în localitate au obligația să trimită o declarație prin poștă, prin emai ori fax sau vor putea face declarații prin intermediul altor persoane, prin procură”, se arată în anunțul Primăriei Tomșani.