F.T.

La baza sportivă a Detașamentului de Pompieri 2 Ploiești (Bulevardul Petrolului nr. 59) este programat astăzi, începând cu ora 09:00, concursul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă – etapa a II-a, faza pe inspectorat.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Pentru Situații de Urgență (ISU) „Șerban Cantacuzino” Prahova, „la această etapă va participă câte un lot reprezentativ din cadrul fiecărei subunităţi de intervenţie a instituției.
Competiţia constă în patru probe de concurs, respectiv „scara de fereastră”, „pista cu obstacole pe 100 m”, „ştafeta 4X100 m”, precum şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.
La finalul etapei a II-a – faza pe inspectorat se va constitui lotul reprezentativ, format din cei mai buni 10 performeri ai ISU Prahova, ce va reprezenta inspectoratul la etapa a III-a – zonală a concursurilor.
Concursurile se organizează în fiecare an, în perioada mai – septembrie, în patru etape: etapa I – pe subunităţi, etapa a II-a – pe inspectorate judeţene, etapa a III-a – zonală şi etapa a IV-a – finală.
Obiectivul fundamental al organizării acestor concursuri vizează dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi ale deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.
La această competiţie, lotului câştigător al etapei finale i se acordă cupa transmisibilă *Căpitan Pavel Zăgănescu*”.