Parlamentarii social-democraţi Bogdan Toader și Radu Oprea au prezentat principalele măsuri, în cadrul unei conferinţe de presă

V. Stoica

Deputatul Bogdan Toader, președintele organizației PSD Prahova, și senatorul Radu Oprea, vicepreședinte al filialei, au prezentat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, măsurile incluse în cadrul Programului ”Sprijin pentru România”, lansat la nivel național de către liderii Coaliției de Guvernare.
Deputatul Bogdan Toader a precizat că deja au fost aprobate în Parlamentul României unele măsuri din cadrul programului, printre care se regăsește și cea privitoare la asigurarea salariului minim de 3.000 de lei în agricultură și în industria alimentară, care se speră că va menține în țară, în perioada următoare, lucrătorii din domeniu, astfel încât criza actuală să nu se amplifice și din cauza lipsei forței de muncă din agricultură și din industria alimentară.
Radu Oprea, vicepreședinte al PSD Prahova și purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat, a arătat că sunt patru mari capitole în cadrul acestui program național denumit ”Sprijin pentru România”: măsurile destinate românilor cu venituri mici, măsurile destinate economiei și mediului de afaceri, sprijinul pentru agricultură și sprijinul pentru familii.
„S-au identificat sursele de finanțare, astfel încât 50% din acest program să fie finanțat din fonduri UE, pentru a nu fi afectat deficitul structural”, a afirmat vicepreședintele PSD Prahova, senatorul Radu Oprea. “Subiectul care a trezit foarte mult interes și discuții în acest moment este cel reprezentat de voucherele pentru alimente de bază. Ministrul Muncii, domnul Marius Budăi, a anunțat deja care sunt cele șase alimente de bază și cum vor fi ele distribuite, pe mecanismele pe care le cunosc cetățenii României, inclusiv ploieștenii, respectiv prin intermediul Poștei Române. Aceste vouchere vor fi în valoare de 50 de euro la două luni și au fost foarte multe discuții dacă este mult sau este puțin. Pentru cei cu venituri mici, înseamnă ceva această sumă. Cei care critică sunt în general oameni cu venituri mari, care nu reușesc să înțeleagă cât de mult înseamnă acest sprijin pentru produse alimentare pentru cei care sunt în deprivare materială severă”, a precizat Radu Oprea.
Liderul social-democraților prahoveni, Bogdan Toader, a ținut să remarce în cadrul conferinței de presă de vineri și zbuciumul din administrația publică locală din Ploiești, inclusiv în calitate de ploieștean. “Sunt situații care ne-au lăsat fără cuvinte. Avem primar PNL, viceprimar PNL, majoritate PNL și alianță cu USR, care are cel de-al doilea viceprimar. Sunt, astfel, îndeplinite toate premisele pentru ca administrația Ploieștiului să acceseze fondurile europene. Dar ne uităm cum ei se sabotează unii pe alții. Ce are de gând să facă administrația PNL a Ploieștiului?”, a întrebat, retoric, președintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader.