F. T.

Ieri dimineaţă, angajaţi ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, împreună cu poliţiştii ploieşteni şi cei de la Secţia Rurală Drajna, au pus în aplicare şapte mandate de percheziție domiciliară, în București, Bârlad, Ploiești și într-o comună din județul Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, deținere ilegală de arme, precum și tăiere și furt de arbori, în trei cauze diferite.
Potrivit estimărilor, prejudiciul total cauzat este de peste 31.500 de lei. Astfel, pentru documentarea unui dosar penal ce are ca obiect comiterea infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii Serviciului Investigații Criminale au efectuat două percheziții, în București și în Bârlad, la domiciliile a doi bărbați, cu vârstele de 20, respectiv 35 de ani, aceștia fiind conduși la sediul unității, pentru audieri.
„Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021 – aprilie 2022, persoanele bănuite ar fi oferit spre vânzare, prin licitație, autovehicule, prin intermediul unui site de anunțuri. Ulterior primirii sumelor de bani solicitate prin transfer bancar, aceștia nu mai puteau fi contactați de către cumpărători” ( comunicat, IPJ Prahova). Într-o a doua speţă, angajaţi ai Secției nr. 4 de Poliție Ploiești au efectuat trei percheziții la domiciliile unor bărbați bănuiți de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și deținere ilegală de arme. Doi bărbați, cu vârstele de 36, respectiv 42 de ani, au fost conduși la sediul unității, pentru audieri.
„În cursul nopții de 30 spre 31 martie, se menţionează în acelaşi document de presă al poliţiei prahovene – mai mulți bărbați, cu vârste între 25 și 42 de ani, ar fi avut un conflict în curtea unei unități de cazare, din municipiul Ploiești, aceștia adresându-și mai multe cuvinte jignitoare, totodată agresându-se reciproc. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, precum un pistol, o macetă, un cuțit și un briceag”.
A treia cauză a fost de competenţa Secției Rurale de Poliție Drajna, angajaţi ai acesteia efectuând două percheziții domiciliare în comuna Măneciu, la persoane bănuite de tăiere și furt de arbori. Concret, conform aceleiaşi surse – IPJ Prahova – „în perioada martie-aprilie a.c., un bărbat, în vârstă de 49 de ani, ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras mai mulți arbori, cu o cantitate totală de aproximativ 8 metri cubi, dintr-o zonă forestieră din comuna Măneciu. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 3 motofierăstraie și 1,3 metri cubi de material lemnos. (…)”. Descinderile au beneficiat – după cum se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova- de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum şi de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab”.