F. T.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 05.00, jandarmii prahoveni au fost informaţi că mai multe persoane au întins plase de pescuit în zona Barajului Măneciu, context în care oamenii legii, împreună cu reprezentanţi ai ­Agenţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Prahova, au derulat o acţíune de patrulare în această zonă.
După cum se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, „în jurul orei 11.00, în zona «Telejenel», au fost surprinși patru bărbați în timp ce scoteau din apă două plase de pescuit în care erau prinse mai multe exemplare de pești de diferite specii. În continuare au fost întocmite acte de sesizare sub aspectul săvârșirii a două fapte prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Bunurile au fost ridicate și predate organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor, iar exemplarele de pește au fost eliberate în mediul lor natural».
Reprezentanţíi jandarmeriei prahovene mai amintesc că «în perioada 9 aprilie – 7 iunie se află în vigoare prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, ocazie cu care vor fi intensificate acțiunile punctuale care au drept scop protejarea fondului piscicol», recomandând cetăţénilor «să înţeleagă necesitatea respectării legislației privind pescuitul și acvacultura și să protejeze fauna acvatică».