Alina  Bunghez

Prima zi a primăverii – calendaristice, dacă nu meteorologice – a adus bucurie pe fețele doamnelor și domnișoarelor din Comarnic. În vremuri triste, marcate de războiul care afectează în aceste zile Ucraina, primarul Sorin Popa a ținut să marcheze sosirea primăverii printr-un gest simbolic, dăruind un mărțișor tuturor reprezentantelor sexului frumos din localitate.

Mărţişorul, triumful primăverii asupra iernii, obiectul cu şnur alb şi roşu este un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii. În 2017, Mărţişorul a fost acceptat pentru a fi inclus în lista reprezentantivă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii. Decizia a fost luată în cadrul sesiunii Comitetului Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial de la Jeju, Coreea de Sud.

La câteva zile distanță, luna în care sărbătorim femeile  a continuat cu Ziua Internațională a Femeii. De această data, doamnele și domnișoarele din Comarnic au fost întâmpinate de edilii locali cu flori gingașe de primăvară, în semn de respect pentru grija pe care acestea ne-o poartă zi de zi, pentru bunătatea lor și pentru atenția cu care ne planifică pașii în viață, din copilărie și până la maturitate. Gestul a fost primit cu zâmbete largi și seninătate de către doamne, care ne-au urat la rândul lor toate cele bune, sănătate și putere de muncă.

Tot în spiritul lunii dedicate femeii și, cu predilecție, mamelor din întreaga lume, Asociația Centrul Cultural Comarnic organizează vineri, 11 martie 2022,în parteneriat cu primăria orașului, spectacolul „Pentru tine, dragă mamă!”, ce va avea loc la Casa de Cultura. La eveniment mamele din public vor fi privilegiatele zilei.

Primăvara a început, așadar, cu bine. Ce va aduce însă, rămâne de văzut. Sperăm, cum e normal, la pace și înțelegere.