Debut cu dreptul pentru echipa de juniori „U17” a Petrolului, cea care a câștigat primul joc oficial din noul an. „Lupișorii” s-au impus, după loviturile de departajare, pe terenul Concordiei Chiajna, calificându-se în sferturile de finală ale Cupei României!.
Parcursul perfect din acest sezon al echipei „U17” a continuat și în optimile de finală ale Cupei României. Neînvinsă în Campionatul Național, acolo unde a bifat 15 victorii în tot atâtea meciuri disputate, echipa pregătită de către Laurențiu Tureac a mai făcut o victimă și în Cupa României, impunându-se în fața Concordiei Chiajna, grupare din eșalonul valoric superior, Liga Elitelor!
Meciul s-a disputat pe terenul sintetic de la Chiajna și, după 1-1 la capătul celor 90 de minute, golul „galben-albaștrilor” fiind marcat de către Mihnea Rădulescu în prima repriză, a fost nevoie de lovituri de departajare pentru stabilirea formației ce avea să meargă în sferturi. Iar, la „loterie”, petroliștii au fost mai tari, impunându-se cu 6-5. Catargiu, Andrei Giamănu, Rădulescu, Dima, portarul Andrei Jercălău și Alexandru au transformat, iar „căpitanul” Jercălău a făcut diferența, apărând două dintre șuturile ilfovenilor!
Iată și echipa aliniată de către Petrolul: Jercălău – Andrei Giamănu, Balea, Catargiu, P. Alexandru – Alexandrescu, Ioniță, Dima, Preda – Augustin Giamănu, Rădulescu. Au mai jucat Dinu și Nicolae.
Formația ploieșteană își așteaptă, acum, adversara din sferturi, fază a competiției ce este programată să se desfășoare la finalul acestei luni. Până atunci, petroliștii vor relua și campionatul, în weekend fiind programată etapa cu numărul 5 din cadrul play-off-ului Seriei a 4-a a Campionatului Național. Trupa lui Laurențiu Tureac va evolua pe teren propriu, urmând să o întâlnească sâmbătă, de la ora 14.00, la Brazi pe CSS Brașovia Brașov.

Reîncep și ”Republicanii”

În etapa viitoare, Petrolul „U15” va juca, în deplasare, cu AS Fotbal Club Buzău (duminică, ora 12.00). Tot la finalul acestei săptămâni va reveni în competiție și formația „U19”, cea care, în etapa a 5-a din play-off, va primi vizita grupării CSS Brașovia Brașov (sâmbătă, ora 12.00, Brazi). Grupările prahovene de la nivelul juniorilor ”republicani” vor avea următorul program:
Liga Elitelor U16 Play-Out – Meciurile Etapei 6
Mar 26, 10:00
ASC Daco-Getica Bucureşti – AFC Astra
Mar 26, 10:00
AFC 1919 Dacia Unirea Brăila – ACS Petrolul 52

Campionatul Naţional Juniori U17 Play-Off – Meciurile Etapei 5
Mar 19, 14:00
ACS Petrolul 52 – CSS Braşovia Braşov

Campionatul Naţional Juniori U17 Play-Out – Meciurile Etapei 5
Mar 19, 14:00
CSM Ploieşti – ACS SR Municipal Brașov
Mar 19, 14:00
ACS Petrosport Ploiesti – AFC Astra

Campionatul Naţional Juniori U19 Play-Off – Meciurile Etapei 5
Mar 19, 12:00
ACS Petrolul 52 – CSS Braşovia Braşov
Mar 19, 12:00
ACS Petrosport Ploiesti – AFC Chindia Târgovişte

Campionatul Naţional Juniori U19 Play-Out – Meciurile Etapei 5
Mar 19, 12:00
CSM Ploieşti – ACS SR Municipal Brașov
Mar 19, 12:00
Grupul Şcolar Agricol Nucet – AFC Astra