George Marin

Ploieșteanul Marian Ghinoiu a debutat cu dreptul la Campionatele Europene pentru Seniori sub 22 de ani. Pe ringul de la Poreč (Croația). În optimile de finală ale categoriei 54 de kilograme, Ghinoiu l-a învins pe Bashkim Bajoku (Kosovo) după un meci în care sportivul ploieștean a boxat foarte bine împotriva unui adversar arțăgos. Kosovarul a început agresiv, dar el s-a dovedit a fi mai puțin tehnic. Ghinoiu și-a stăpânit adversarul cu lovituri cu dreapta la figură și a aplicat câteva croșee cu stânga. În rundul secund, Ghinoiu a trimis un upercut cu stânga, lovitură cu care i-a „ghicit” ficatul kosovarului. În ultimul rund, ploieșteanul a adoptat o tactică perfectă – la colț i-a avut pe Relu Auraș, coordonatorul loturilor naționale, și pe Francisc Vaștag – boxând curajos, dar cu atenție, întărindu-și avantajul luat până în acel moment.
În sferturile de finală, împotriva azerului Ruslan Gabirov, un boxer mai scund un pic decât Ghinoiu, dar cu o remarcabilă viteză de execuție a loviturilor, sportivul nostru nu a mai avut aceeași vervă. El și-a valorificat arareori alonja și a intrat în schimburi dure de lovituri din care nu întotdeauna a ieșit în avantaj, deși a reușit să plaseze câteva upercuturi cu stânga, care par a fi lovitura sa favorită. În schimb, azerul a lovit mai mult și mai clar. De altfel, Ghinoiu a fost și numărat în rundele a doua și a treia.
Ghinoiu a fost ultimul reprezentant al României la această ediție a competiției europene. Bilanțul băieților este nul, nicio medalie obținută, toți cei șapte boxeri părăsind competiția înaintea semifinalelor. Speranțe în obținerea unei medalii, pe lângă cea acreditată Alexandrei Petcu încă de la tragerea la sorți (au fost doar 4 sportive la categoria 81 de kilograme) mai avem de la Loredana Marin. Ambele fete au luptat în semifinale aseară, după închiderea ediției ziarului.
Vom reveni cu un scurt comentariu și cu rezultatele sportivilor români după încheierea competiției.