Odată cu încheierea partidelor din runda 19, avem clasamentul final al sezonului regular din Liga 2! Se știu cele 6 echipe care vor merge în play-off și vor lupta pentru promovare, dar și cum vor arăta cele două grupe de play-out.
Echipa cu cele mai puține șanse înainte de ultima etapă a sezonului regular, Unirea Slobozia, reușește să prindă ultima poziție ce duce în play-off după victoria cu Ripensia Timișoara de pe teren propriu, dar și ajutată de jocul rezultatelor din celelalte partide (eșecul Buzăului și egalul celor de la Miercurea Ciuc, cu Brașov).
Federația Română de Fotbal va efectua astăzi, la ora 11.00, tragerea la sorți pentru stabilirea programului din cadrul fazei play-off a eșalonului secund. Practic, în cadrul acestei proceduri, fiecăreia dintre cele șase echipe ce au acces în această a doua etapă a campionatului îi va fi alocat un număr, împerecherea urmând să fie stabilită, ulterior, în conformitate cu Tabela Berger.
Conform regulamentului, în această fază a competiției se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur, pornindu-se cu punctele integrale acumulate pe parcursul sezonului regular. Primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Clasamentul înainte de ultimul joc al etapei cu numărul 19 din sezonul regular
1 ACS Petrolul 52 49
2 Universitatea Cluj 42
3 AFC Hermannstadt 41
4 CSA Steaua 37
5 Concordia Chiajna 36
6 Unirea Slobozia 33
• Play-off-ul Ligii 2 va debuta weekendul următor, în jurul datei de 19 martie 2022 și se va încheia în jurul datei de 28 mai 2022.
• Partidele din play-off se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. În weekendul 26-27 martie echipele au liber, fiindcă vor avea meciuri echipele naționale.
• În play-off se intră cu punctajul acumulat în sezonul regular.
• La finalul play-off, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul Ligii 1.
Grupa A play-off Liga 2:
• 1. FK Miercurea Ciuc – 33 puncte
2. Metaloglobus București – 28
3. Politehnica Iași – 25
4. CS Comunal Șelimbăr – 23
5. Politehnica Timișoara – 21
6. Dunărea Călărași – 7
7. Dacia Unirea Brăila – 2

Grupa B play-out Liga 2:
• 1. FC Buzău – 32 puncte
2. Unirea Dej – 28
3. Ripensia Timișoara – 25
4. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 24
5. FC Brașov – 14
6. Unirea Constanța – 11
7. Astra – -1
• Play-out-ul se va disputa începând cu 19 martie 2022, dar se va încheia mai rapid decât play-off-ul, în jurul datei de 4 mai.
• Partidele din play-out se vor juca doar tur, rezultând astfel încă 6 meciuri pentru fiecare echipă în decurs de șapte etape.
• În play-out se intră cu punctajul acumulat în sezonul regular.
• În Liga 3 vor retrograda cinci echipe, ultimele două din fiecare grupă de play-out (locurile 6 și 7), iar echipele de pe locurile 5 din cele două grupe vor juca baraj de menținere în Liga 2 în dublă manșă.