În Sala „Olimpia”, a avut loc duelul pentru locul al doilea din Campionatul Naţional de Handbal, la juniori I, între CS Brazi şi ACS Fortuna Bucureşti, partidă contând pentru etapa a XI-a (antepenultima) din Seria C.
Într-un meci în care s-au marcat, în total, 88 de goluri, echilibrul a fost cuvântul de ordine, cele două echipe încheind la egalitate, scor 44-44, după ce, la pauză, se înregistra 22-22!
Pentru echipa prahoveană, condusă de antrenorii Cristian Dumitru şi Nicolae Nimu, au evoluat: A. Ilie – 9 goluri, A. Zlat – 7, M. Siminea – 7, A. Grigore – 6, V. Dincă – 6, V. Davidoiu – 4, V. Lente – 3, O. Iordache – 2, R. Cojocaru, P. Cosmin, P. Teodor, R. Anghel, Ş. Balc, S. Nicolae.
Astfel, CS Brazi a rămas pe locul al treilea în clasament, la un singur punct în urma celor de la ACS Fortuna, bucureştenii, având, însă, un meci în plus disputat.
În etapa următoare, CS Brazi se va deplasa pe terenul formaţiei din fruntea ierarhiei, CSM Bucureşti, care are victorii pe linie până acum, meciul fiind programat mâine, de la ora 18:30, în Sala „Lucian Grigorescu”, din Capitală.
De menţionat că echipa din Brazi a obţinut, deja, calificarea matematică în faza Grupelor Valoare, din faza următoare a campionatului, la care avansează primele trei clasate din grupele preliminare.
În cadrul seriei se mai regăseşte o echipă prahoveană, CS Orăşenesc Mizil, care a bifat un succes clar în etapa trecută, pe teren propriu, cu ultima clasată, CT Media Bucureşti, scor 52-24 (26-13). Pentru echipa din Mizil a reprezentat a şasea victorie în 11 meciuri disputate şi ocupă locul al şaselea, penultimul, neîndeplinind condiţiile de talie, pentru a obţine şi puncte bonus, conform regulamentului în vigoare.

Înfrângeri, la junioare I

În Campionatul Naţional de Handbal, la junioare I, ambele echipe prahovene din competiţie, aflate în Seria B, au evoluat pe teren propriu, în Sala „Olimpia”, atât CS Activ Prahova Ploieşti, cât şi HC Activ CSO Plopeni suferind înfrângeri în meciurile contând pentru etapa a XI-a.
Activ Prahova, pregătită de Robert Comendant, a întâlnit pe Rapid Bucureşti, echipă pe care o învinsese în tur, în Capitală. Iar după prima parte a meciului părea că se îndreaptă, din nou, spre victorie, la pauză conducând cu scorul de 19-15. Însă, Rapid a reuşit să întoarcă rezultatul şi s-a impus cu scorul de 31-29.
Principalele marcatoare ale prahovencelor au fost Daria Grădişteanu, cu 8 reuşite, şi Alessia Burtea, cu 6 goluri.
Lotul a mai cuprins următoarele jucatoare: Andreea Floroiu, Diana Spirea, Denisa Stanciu, Diana Dincă, Maria Dumitriu, Delia Cazan, Alexia Pandelea, Ioana Manolache, Mădălina Iordache, Carla Profirescu, Maria Radu, Raluca Mavrodin, Ramona Gavrilă şi Diana Manole.
Cealaltă echipă prahoveană, HC Activ CSO Plopeni, pregătită de Adina Panaite, a primit replica primei clasate, CSM Galaţi, care s-a impus clar, scor 31-18 (19-10).
În urma acestei etape, Activ Prahova Ploieşti a coborât o poziţie în clasament, pe locul al treilea, fiind devansată de Rapid, care are acelaşi număr de puncte, dar un golaveraj mai bun.
Activ CSO Plopeni, însă, a pierdut orice şansă de a se mai lupta pentru calificarea în faza Grupelor Principale (în care avansează primele trei clasate), ocupând locul al şaselea, la nouă puncte de Rapid şi Activ Prahova.
În etapa următoare, antepenultima, programată pe 12 februarie, Activ CSO Plopeni va evolua pe terenul celor de la LPS Brăila, în vreme ce Activ Prahova Ploieşti va avea un nou meci deosebit de important pentru calificarea în Grupele Valoare, oferind replica formaţiei ACS Unirea Dobroeşti, a patra clasată, care se află la doar două puncte în urma sa în clasament.