Handbal, Divizia A, Feminin: CS Activ Prahova Ploiești – ACS Școala 181 SSP București 28-25 (15-11)

George Marin

Ceea ce părea foarte simplu – o victorie împotriva penultimei clasate – s-a dovedit a fi deloc simplu. Dar nici a fost prea complicat.
Complicațiile au survenit la debut, unul foarte, foarte greoi pentru „bufnițe”, și la final, în ultimele patru minute, când oaspetele au marcat cinci goluri, consfințind o diferență care nu reflectă tocmai fidel diferența de pe teren.
Cu excepția primelor zece minute, stăpânite nu atât de forța echipei adverse, cât de dezorganizarea (defensivă, în special) echipei noastre, meciul a fost dominat de „bufnițe”, superioare ca gabarit, tehnică, forță și tactică. Dar, cu toată această superioritate, fetele noastre au lăsat impresia că au considerat meciul câștigat dinainte să înceapă. Time-out – ul luat rapid de antrenorul Irimescu le-a mai trezit și turația echipei a revenit treptat la normal. „Bufnițele” au reușit câteva faze bune, au pus în practică și câteva scheme de atac, contraatacurile au fost finalizate simplu, cu succes în 90% din cazuri, dar apărarea a fost nepermis de mult surprinsă de o echipă care a trăit prin acțiunile a două jucătoare: pătrunderile Dianei Milea (nr. 6) până a început să fie blocată de apărarea noastră, și aproape tot genul de acțiuni (pătrunderi, aruncări de pe picioare, de la 7 metri, pasele uneori prea subtile și pentru coechipiere) create de Ana Roșu, cea care a înscris tot atâtea goluri cât numărul pe care l-a purtat pe tricou (15). Din păcate pentru ea, conformația ei fizică nu îi permite mai mult.
Revenind la echipa noastră, unul în care au apărut pe teren toate fetele înscrise pe foaia jocului, trebuie să spunem că, exceptând primele zece minute deja amintite și ultimul sfert de oră, când au avut loc multe schimbări, zona centrală a apărării a fost sporadic bine blocată de trioul Csavar (Ada Arvatu) – Popescu – Lăcătuș, dovadă fiind multele goluri primite din partea unei echipe care a jucat mai mult prin zona centrală și neavând un joc structurat pentru extreme, bucureștencele marcând un singur gol de pe extremă în tot meciul! Nici despre atac nu ar fi altceva de adăugat în afară de cele descrise mai sus pentru că nici adversarul nu a stimulat cu nimic echipa noastră în a etala un joc de nivel superior.
La final, puțina lume prezentă a dat fuga să prindă televizarea meciurilor din Liga Florilor: Vâlcea – Buzău și Rapid – CSM București. Iar imaginea meciului nostru a rămas ca și cum Savoy ar cânta în deschiderea unui concert Pink Floyd.
Pentru Activ au jucat Floroiu o intervenție, Dumitriu 8 Paraschiv 5 – State 4 goluri, A. Arvatu 4, M. Arvatu 4, Lăcătuș 3, Panaite 3, Dincă 3, Spirea 2, Stanciu 2, Popescu 1, Tabarcea 1, Sandu 1, Andrița 1, Csavar.