Unul dintre cele mai importante proiecte pentru locuitorii de pe Valea Slănicului – introducerea gazelor naturale – este aproape de semnarea contractului de finanțare din fonduri europene. Unul dintre susținătorii acestui obiectiv de investiții, deputatul Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, a făcut publică această informație, la finalul săptămânii trecute.
„Avem vești bune de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru mii de prahoveni: Valea Slănicului este cu un pas mai aproape de introducerea gazelor naturale!
În vara anului 2020, când mă aflam la conducerea Consiliului Județean Prahova, s-a finalizat Studiul de Fezabilitate pentru rețeaua de alimentare cu gaze naturale pentru gospodăriile de pe Valea Slănicului, printr-un parteneriat în care CJ Prahova a finanțat realizarea documentației fără de care nu puteau fi accesate fondurile europene.
Acum, o investiție așteptată de mult prea multă vreme de locuitorii orașului Slănic și cei ai comunelor Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești și Bertea are, în sfârșit, și finanțare, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – Axa Prioritară 8 – Sisteme Inteligente și Sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale”, a anunțat deputatul PSD de Prahova, Bogdan Toader, pe pagina sa oficială de Facebook.