Din poziţia de lider detaşat al Ligii a II-a, Petrolul pregăteşte o campanie de achiziţii “echilibrată”, până la reunirea lotului urmând să fie anunţate şi primele transferuri.
“Prioritate” pentru perioada de mercato- revenirea lui Mihai Velisar, jucătorul de bandă stânga născut în 1998, care a jucat în ultimele două sezoane şi jumătate la Gaz Metan Mediaş în Liga I, dar a cărui carieră… a cam luat-o la vale, având în prima parte a sezonului doar 555 de minute, în 10 apariţii, după ce, în campionatul precedent fusese titular şi prinsese chiar Naţionala României de tineret!
Petrolul încasase, la acel moment, 15.000 de euro, în mandatul lui Marius Stan, vânzarea fundaşului stânga care fusese înainte împrumutat la Gloria Buzău dând naştere unor polemici – în vara lui 2019, la momentul tranzacţiei.
Acum, ardelenii vor să scape de Velisar, având pe postul său alte două soluţii, Dobrescu şi Trif, iar revenirea la Petrolul este agreată de fotbalist, mai ales că la Mediaş au fost şi mari probleme financiare, jucătorii Gazului având luni bune restante, iar rezultatele echipei, de asemenea, au lăsat de dorit, în ultima perioadă.
La Petrolul, dacă va semna contractul săptămâna aceasta, Velisar va avea de “luptat” cu Valentin Ţicu – chiar căpitanul echipei, pentru un post de titular, asta dacă nu cumva antrenorul Nae Constantin va “inventa” o aşezare tactică în care amândoi să poată juca, nefiind de neglijat nici faptul că pe “adresa” lui Ţicu sunt câteva posibile oferte, iar vânzarea acestuia, la un moment dat, poate fi “acoperită” prin acest transfer.
Petrolul se va reuni la 10 ianuarie, luni, iar apoi echipa va face vizita medicală la INMS București. Vor începe ulterior și antrenamentele, iar în momentul de față e luat în calcul și un stagiu de pregătire în afara României. Petrolul intenționează să plece în Turcia, în Antalya, dar totul depinde de evoluția pandemiei.
În 2022, în sezonul regular, cu prezența în play-off deja asigurată, ploieștenii le vor mai întâlni pe Politehnica Timișoara (deplasare), FC Buzău (acasă) și Unirea Constanța (deplasare).
Ploieștenii au un avans de nouă puncte față de locul 3, Concordia Chiajna, o diferență care și în play-off va cântări mult, mai ales pentru faptul că punctele nu se înjumătățesc, iar primele șase intră în grupa pentru promovare (unde fiecare echipă va juca 10 meciuri, aşadar 30 de puncte puse în joc) cu întreg punctajul acumulat în sezonul regular, avantajul avut acum, dacă va fi bine “conservat”, putând fi decisiv pentru ploieşteni.