Petrolul a demarat meciurile amicale din 2022 cu un duel împotriva Astrei care s-a dovedit a fi mai greu de ”jucat” decât se credea, în ciuda faptului că a pierdut câțiva jucători importanți și este în pragul colapsului, echipa aflată încă în ”9 Mai” reușind o replică bună, partida încheindu-se cu o remiză: 1-1. Nu-i mai puțin adevărat că și petroliștii au dat dovadă mai degrabă de o ”suficiență” greu de înțeles, viteza de joc și atacul având mult de suferit, mai ales în prima repriză. În plus, Nae Constantin a ”combinat” două distribuții diferite echilibrate, fără ”titulari” și ”rezerve”, din efectivul echipei lipsind și destui jucători care puteau… schimba fața meciului, precum Măzărache, Diarra, Bratu, Pană, cu toții acuzând diverse accidentări sau lipsa pregătirii fizice.Partida s-a întins pe durata a două reprize de câte 50 de minute și a fost controlată, în cea mai mare parte, de către elevii lui Nicolae Constantin, aceștia având ocazii mai multe, dar prea puțin clare, în preajma careului mare al Astrei (venită la acest meci fără antrenor principal, Marcel Abăluță fiind în carantină), clarviziunea și execuțiile oportune lipsind. Scorul a fost deschis de către giurgiuveni, cei care, aproape de finalul primei părți, au marcat prin Dragu (min. 48, 0-1, partida jucându-se pe parcursul a două reprize de câte 50 de minute ), jucătorul Astrei învingându-l pe Avram cu un șut expediat, din interiorul careului, lângă bara din stânga. Egalarea a venit la jumătatea reprizei secunde, atunci când Seto (75) a recuperat un balon deviat din șutul fostului căpitan și golgheter al Astrei, Dragoș Gheorghe – care a debutat în tricoul galben- albastru cu acest prilej- și, rămas singur cu portarul advers, japonezul care și el a scris istorie în tricoul astrist a trimis în plasă pentru 1-1.Nicolae Constantin a rulat 23 de jucători în întâlnirea de sâmbătă, folosind formule distincte în fiecare repriză.
În prima repriză, pentru Petrolul au evoluat Avram – Pîrvulescu, Lică, Olaru, Țicu – Cebotaru, Prejmerean – Tolea, Tucaliuc, Saim Tudor – Coman. După reluare, pentru formația ploieșteană au jucat Jercălău – I. Dima, Meijers, Huja, Velisar – Chindriș, Seto – Constantinescu, Boțogan (80 D. Ilie), D. Gheorghe – Jarovic.
„Lupii” vor continua să se pregătească la Ploiești și pe parcursul săptămânii în curs, iar sâmbătă au programat cel de-al doilea joc amical, cu Unirea Slobozia, ora și locația urmând să fie stabilite ulterior. Apoi, duminică, 30 ianuarie, este programată plecarea în Antalya, pentru un stagiu ce se va întinde până pe 11 februarie.
Până la reluarea sezonului, programată peste o lună, mai este destul timp să se așeze lucrurile și să se (re)găsească formula ideală, care să ducă clubul în Liga 1! Asta din punct de vedere fotbalistic, tehnico-tactic, care, culmea, pare un capitol mai ușor de rezolvat acum decât cel administrativ! Că nu e loc de … lăsat garda jos s-a văzut, clar, în acest prim test!
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

Suporterii petroliști sunt îngrijorați

Petrolul a avut o susținere cum, foarte probabil, nu prea găsești în țară la meciurile amicale, peste 300 de fani – ”înarmați” cu tot arsenalul (torțe, petarde, fumigene) – venind la Câmpina să-și încurajeze favoriții, într-un moment ciudat al existenței clubului: pe primul loc în Liga 2, aproape de promovare, dar cu mari probleme financiare după ce contractual de sponsorizare cu partenerul – finanțator a expirat.

Deja, Asociația Diaspora Galben-Albastră a lansat un prim comunicat ”semnal de alarmă”, dintr-o serie care, probabil, va conține și alte episoade.
”Articole apărute în presa ultimelor zile ne neliniștesc profund pe toți. Se vehiculează întârzieri și incapacitate de plată la club. Se pare că persoane din anturajul clubului au trebuit să aducă bani de acasă și să împrumute clubul pentru a supraviețui.
Având în vedere că presa nu este întotdeauna informată corect și nu stă grozav la capitolul deontologie, solicităm deschis Președintelui Costel Lazăr să facă o prezentare publică și cu cărțile pe față a situației actuale a Petrolului. Suntem interesați să ne așezăm la masă cu conducerea clubului, cu alte facțiuni ale suporterilor, cu reprezentanții administrației locale și să căutăm SOLUȚII CONCRETE. Transparență deplină și soluții concrete. Atât! Nimeni nu vrea capul nimănui, toți suntem în aceeași barcă, toți iubim Petrolul.
Facem apel totodată la firmele orașului și județului să-și aplece atenția asupra clubului și să sprijine financiar această Tradiție aproape seculară. Toți vrem fotbal mare la Ploiești, o echipă cu valențe europene. Autoritățile locale sunt de asemenea rugate să identifice posibilități concrete de a ajuta dezinteresat echipa orașului. Oare ploieștenii sunt mai nevolnici decât comunele și orașele cu echipe în primul eșalon?! Ar fi păcat ca din orgolii nejustificate să sacrificăm acest sezon atât de promițător! Transparență, onestitate, soluții, voință colectivă – e tot ce cerem!
Hai Petrolul!” – au postat cei din ADGA!