În conformitate cu dispozițiile art. 43 din Statutul Asociației Județene de Fotbal Prahova, s-a desfășurat ședința Comitetului de Urgență care a aprobat următoarele repere ale activității la nivelul fotbalului amator din județul nostru. Practic, activitatea va începe de săptămâna viitoare, iar primele meciuri oficiale vor fi în ultimul week-end din luna februarie. Asta, desigur, dacă nu vor exista modificări de program, cauzate de contextul pandemic, de prevederile unui nou protocol medical de disputare a competițiilor, emis de Federația Română de Fotbal (care este așteptat în jurul datei de 20 ianuarie) sau alte decizii ale autorităților.
Perioadele de prezentare a carnetelor de legitimare pentru aplicarea vizelor anuale au fost stabilite, după cum urmează:
– 17.01.2022-31.01.2022 pentru echipele din Liga A și Superliga B
– 01.02.2022-15.02.2022 pentru echipele din Superliga B1 și Liga B
La nivelul competițiilor județene, perioada de transferuri va începe pe data de 18.01.2022 și va expira cu 48 ore înaintea începerii returului competițional.
Astfel, dacă totul va decurge ”normal”, prima etapă din returul Ligii A Prahova și Superligii B Prahova se va disputa în perioada 05-06 martie, prima rundă din returul Supeligii B1 Prahova și Ligii B Prahova va fi programată să se desfășoare în 19-20 martie, iar returul campionatelor de juniori în 19-20 martie!

Noutate absolută în Cupa României – participare doar pe bază de cerere!

Pentru întrecerea județeană a Cupei României, forul de pe strada Pielari a decis un nou sistem care, practic, va elimina etapele în care neprezentările erau la ordinea zilei. Astfel, înscrierea echipelor în competiția Cupa României, la nivelul întregilor competiții organizate, se face, în această iarnă, opțional, pe baza unei cereri tip ce va fi publicată pe site-ul oficial al AJF Prahova. Practic, echipele care nu doresc sau nu sunt pregătite pentru a participa la această întrecere, indiferent că sunt din primul eșalon județean sau din ultimul, nu vor fi programate, sistemul competițional după care se va desfășura întrecerea urmând să fie decis după ce se va vedea câte formații sunt ”amatoare” să joace.
Astfel, prima etapă a Cupei României se va disputa pe data de 26 februarie 2022, urmând ca programul competiției să fie anunțat în jurul datei de 15 februarie. Atenție, echipele care se vor înscrie în competiție și nu se vor prezenta la jocuri vor fi sancționate conform Regulamentului Disciplinar!
Perioada de înscriere în Cupa României: 17.01.2022-07.02.2022.