Arbitrii prahoveni și-au stabilit ”șefii” pentru anul 2022, componența Comisiei Județene, condusă de Marian Deaconu ”suferind” mai multe … îmbunătățiri, în sensul că au fost cooptați în acest for câțiva dintre cei mai reprezentativi cavaleri ai fluierului ”activi”, de la noi. Astfel, arbitrajul feminin va avea o reprezentantă în CJA – asistenta de lot divizionar B Diana Florea, cel mai bun arbitru din județ, asistentul de Liga I Valentin Dumitru este și el acum membru al CJA, la fel ca și centralul de eșalon secund Mădălin Dicu, de asemenea tot mai activ în peisajul organizării activității arbitrilor de la noi.
Iată componența forului de conducere al arbitrajului prahovean, anunțată către AJF Prahova:
Președinte: Deaconu Marian
Vicepreședinți: Safta Constantin, Ionescu Mihail
Membru: Popa Marian
Comisia tehnică:Valentin Dumitru, Diana Florea, Dicu Mădălin, Ionuț Neagu, Piciu Laurențiu
Secretar: Cristi Lefter

Moroiță, la curs cu Liga I
Centralul prahovean Andrei Moroiţă, cu numărul 118, alături de şeful arbitrilor de la noi, grecul Vasaras

În perioada 11-14 ianuarie, arbitrii din Liga 1 -plus un grup de oficiali de joc de perspectivă de la Liga 2- au participat la cursurile teoretice de la Cheile Grădiștei.
Printre cei prezenți s-au aflat și doi prahoveni, asistentul Valentin Dumitru, care face parte din lotul prim-divizionar, dar și centralul Andrei Moriță, care ”face naveta” între lotul de Liga II, respectiv cel de Liga I, sperând să prindă în primul eșalon mai mult decât câteva apariții pasagere. Arbitrii au susținut teste teoretice din protocolul VAR, din Legile Jocului și au răspuns la întrebări în baza vizionării unor clipuri video cu diferite situații de joc, Moroiță având șanse reale să ajungă în Liga I, după implementarea VAR.
La seminarul de la Cheile Grădiștei au participat- online ,în contextul pandemiei- și observatorii de arbitri. Testele fizice ale arbitrilor au fost organizate apoi în 3 centre din țară, București, Iași și Cluj-Napoca, de remarcat fiind faptul că, după curs, deși erau vaccinați, mai mulți cavaleri ai fluierului au contactat Covid, ratând prezența la teste și, implicit, delegarea în prima etapă a Ligii I din 2022, care va avea loc din acest weekend.