Echipa de junioare III a Academiei Junior Ploiești a încheiat anul 2021 cu o remiză pe terenul celor de la ACS Sporting Ghimbav. Meciul a contat pentru etapa a noua, a doua din retur, a Seriei F.
Jucătoarele antrenate de Claudiu Ghesoiu și Laurențiu Jugănaru au avut momente bune, dar și mai puțin reușite. În prima secvență a jocului, Academia a revenit de la un deficit de trei goluri, egalând situația cu cinci minute înainte de pauză, însă a cedat cu 11-13 prima repriză.
În partea a doua, echipa Academiei a avut inițiativa, desprinzându-se la trei lungimi, pentru ca Sporting să revină și să egaleze cu șase minute înainte de pauză. De data aceasta, junioarele ploieștene au încheiat în forţă repriza, pe care și-au adjudecat-o cu scorul de 16-14.
În ultima secvență a meciului, Academia a fost mai tot timpul în urmărirea gazdelor, care au avut cel mai mare avantaj de două goluri. Junioarele ploieştene au reuşit să ajungă în frunte, pe final, însă nu au putut da lovitura decisivă, gazdele revenind, iar în cele din urmă repriza s-a încheiat la egalitate, scor 15-15, rezultat înregistrat și la general, scor 42-42. Astfel, echipele și-au împărțit în mod egal toate punctele puse în joc.
Pentru Academia au jucat Iulia Stoica, Olguța Dan, Diana Anton – Diana Marin 19 goluri, Diana Lefter 16, Adriana Ion 3, Daria Comendant 2, Alessia Dumitru 2, Maria Luca, Raluca Stoica, Ingrid Cismaru, Ștefania Ioan, Nicoleta Vasile.
Campionatul se va întrerupe până luna viitoare, următoarea etapă fiind programată pe 22 ianuarie 2022.