Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti nu a reuşit să producă surpriza pe terenul primei clasate din Liga Naţională şi se întoarce de la Oradea cu o înfrângere la scor, 100-73 (22-21, 21-17, 29-27, 28-8), mult prea dură în comparaţie cu modul în care s-au desfăşurat lucrurile în primele trei sferturi ale partidei.
Au contat şi absenţele lui Magdevski şi Sekulovic în tabăra formaţiei antrenate de Mihai Popa, însă CSM CSU Oradea, echipă care evoluează în cupele europene, a dovedit că se află la un nivel superior, forţând exact cât era necesar pentru a obţine victoria. În plus, gazdele au avut o zi excelentă la aruncările de „3 puncte”, încheind cu un procentaj de 56% (19/34).
Meciul a fost, practic, o cursă permanentă de urmărire pentru CSM Petrolul Ploieşti, care a avut replică de fiecare data când băieţii lui Cristi Achim au încercat să se desprindă pe tabela de marcaj. Totuşi, în ultimul sfert al partidei s-a intrat cu deficit de 7 puncte (65-72), moment în care Oradea a avut o serie de patru “triple” consecutive şi s-a dus la 84-69, lămurind, practic, soarta confruntării. Pe fondul degringoladei din jocul ofensiv al ploieştenilor, a urmat un parţial de 10-0 al gazdelor, care au încheiat cu un succes la o diferenţă de 27 de puncte, bifând a şaptea victorie consecutivă.
Antrenorul Mihai Popa i-a folosit în partida de la Oradea pe Watson (19 puncte), Milin (18, 1×3), Hammond (14, 2×3), Jordan (9), Chiţu (7), Popa Calotă (4), Negoiţescu (2), B. Popa.
Pentru CSM Petrolul a fost a cincea înfrângere consecutivă, după un debut de campionat cu patru victorii în cinci partide.
În următorul meci, CSM Petrolul Ploieşti va juca, vineri, 10 decembrie, în Sala Sporturilor „Olimpia”, în compania celor de la CSO Voluntari, echipă antrenată de fostul campion cu CSU Asesoft, Saša Ocokoljić, şi la care manager general este ploieşteanul Ionuţ Georgescu.