FC Hermannstadt – FC Petrolul 1-0 (0-0)

Stadion: ”Gaz Metan Mediaș”. Marcator: Balaure (70)
Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – P. Petrescu (cpt), Mino Sota, Năstasie (81 Alhassan) – Balaure (83 Buzan), Oroianu (81 Bucuroiu), Sîntean (66 Plazonja). Antrenor: Marius Măldărășanu.
Petrolul: Avram – Pârvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Seto (76 Chindriș), Cebotaru – Constantinescu (61 Nițescu), Pană (46 Jarovic), Vajushi (69 Tucaliuc) – Diarra (76 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Nicușor Flueran (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova) și Marius Marchidanu (Brăila).
Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara) și Romeo Malac (Timișoara).
Jucătorul meciului: Silviu Balaure.

Calificată, deja, în play-off, Petrolul a mers la Mediaș cu intenția de a mări și mai mult distanța ce o separa în clasament de una dintre principalele contracanditate la promovare, AFC Hermannstadt. Asta în teorie, pentru că practica a arătat o echipă speriată parcă de acest duel, ”suficientă” în tot ce a făcut, care a părut că se mulțumește cu ”puținul” unui egal și a terminat prin a fi înfrântă, fără a arăta ca un lider, așa cum dovedise că este, după 12 victorii la rând.
Duelul foștilor petroliști ”naș și fin”, Măldărășanu vs Nae Constantin a fost tranșat de primul, cu un plus de ”dinamism tactic”, Sibiul arătând că vrea mai mult, pur și simplu.
Chiar dacă, per-ansamblu, echilibrul a fost factorul care a definit jocul de la Mediaș, niciuna dintre echipă nepărând dispusă să-și asume prea multe riscuri, iar lupta s-a dus mai mult la mijlocul terenului, gazdele au fost cele care au arătat o dorință superioară, răsplătită, până la urmă. Prima repriză a fost una relativ săracă în ocazii clare de gol. Dintre cei doi portari, cel mai mult a avut de lucru Avram, atent la șuturile expediate, din marginea careului, de către Sîntean (13) și Opruț (40). Apoi, imediat după reluare, Nae Constantin a căutat să revitalizeze ofensiva, apelând la un atacant de careu, Senad Jarovic, în locul unui mijlocaș, Silviu Pană, forțat ca … ”număr 10”! S-a schimbat și distribuția în câmpul de joc, pentru că Diarra a mers în banda stângă iar Vajushi a trecut în zonă centrală, în spatele lui Jarovic, dar nici în această formulă atacul echipei noastre n-a reușit să creeze pericol la poarta sibiană, deciziile tactice fiind mai degrabă neinspirate, de această dată. Cei care au înscris au fost, până la urmă, jucătorii lui Hermannstadt, atunci când, la un șut al lui Opruț, balonul respins de către Avram a ajuns la Plazonja, acesta i-a pasat lui Balaure (70), cel care, singur în fața porții, a îndeplinit o simplă formalitate!
A fost golul care a stabilit și scorul final, pentru că „lupii” n-au găsit reacția potrivită pentru a restabili egalitatea pe tabela de marcaj, gustând, astfel, după 12 victorii consecutive, și din cupa amară a eșecului! O înfrângere care nu este, nici pe departe, un capăt de țară, iar gândurile trebuie să ducă, acum, doar spre ultima confruntare anului, derbiul de pe „Ilie Oană” cu Universitatea Cluj (7 decembrie, ora 17.00). Victoria ”șterge” acest eșec cu buretele, iar alt rezultat are însă darul de a îngrijora: jocul este sub numărul punctelor adunate! Atenție – ăsta este meritul, nu vina antrenorului!

Foto: www.sportpictures.eu