În Prahova, au fost întocmite deja dosare penale pentru „operaţiuni pirotehnice efectuate fără drept”
Polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, în colaborare cu reprezentanţi ai altor structuri cu atribuţii în domeniu, desfăşoară, în această perioadă, acţiunea naţională „Foc de Artificii”, aceasta având drept scop creşterea siguranţei cetăţenilor.
În acest context – potrivit unui comunicat al Poliţiei Române – se derulează, deja, acţiuni de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2021/2022.
Activităţile desfăşurate de către specialiştii din cadrul structurilor judeţene specializate au în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare, de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.
Şi în Prahova, acţiunea „Foc de Artificii” este în plină desfăşurare. Cu titlu exemplificativ, reamintim că, la sfârşitul săptămânii, angajaţi ai Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ au confiscat în Ploieşti şi din Blejoi peste 80 de kilograme de astfel de articole, în valoare de aproximativ 10.000 de lei.
De asemenea, tot la sfârşitul weekendului – în seara zilei de duminică, 12 decembrie – unui student din cadrul UPG Prahova i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţíuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, în camera acestuia fiind găsite zeci de petarde neinscripţionate.