Acesta fusese exmatriculat pentru că nu frecventa cursurile

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul Judeţean Prahova, angajaţi ai instituţiei au efectuat mai multe acţiuni „care au avut drept scop prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor. În urma acestora, poliţiştii au depistat într-un campus universitar (UPG Ploieşti – n.n.) un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Guineea, care nu mai îndeplinea condiţiile pentru care i-a fost acordat dreptul de şedere în România.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că respectivul cetăţean străin a intrat legal pe teritoriul României, fiind înregistrat student în an pregătitor la o universitate din Municipiul Ploieşti, însă nu frecventa cursurile acesteia, motiv pentru care a fost exmatriculat.
Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări i-au revocat dreptul de şedere, fiindu-i emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara noastră în termen de 30 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată”.