* În seara zilei de 1 Decembrie se va deschide, în mod oficial, iluminatul public ornamental

N.D.

Pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei, de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României, la Ploiești va lipsi parada militară, nelipsită în vremurile bune, când termenul Covid-19 era, practic, necunoscut. Confirmarea a venit de la Primăria Ploiești, care a anunțat, în mod oficial, că împreună cu Garnizoana Ploiești va organiza ceremonii militare și manifestări pe data de 1 Decembrie, în Piața Eroilor, respectiv în zona Catedralei Sf. Ioan, începând cu ora 11.00, dar acestea vor avea loc cu respectarea prevederilor legale dispuse în contextul actualei pandemii.

Conform unei hotărâri a CNSU (nr.105/2021), organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României este permisă în municipiile reședință de județ cu participarea a cel mult 200 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri de protecție sanitară: purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii; dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul delimitat în care se desfăşoară ceremonia; menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi, acolo unde este posibil, precum şi delimitarea prin semne vizibile a perimetrului; efectuarea triajului observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/sosesc în spaţiul în care se desfăşoară ceremonia; realizarea accesului participanţilor conform măsurilor stabilite de instituţia organizatoare, pe baza situaţiilor certificate prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene privind Covid-19, în scopul prevenirii contaminării cu noul virus, accesul populaţiei urmând să fie permis cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, purtarea măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

La evenimentul de la Ploiești s-a anunțat participarea oficialităților locale și județene, dar și a  parlamentarilor de Prahova și a personalului miliar. Conform municipalității, programul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României va include salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României şi oficierea unui serviciu religios, reprezentanţii administrației ploieștene și județene urmând să susțină alocuţiuni, ceremonia fiind încheiată cu depuneri de coroane și flori în memoria eroilor ţării noastre. În vederea bunei desfăşurări a acestui program festiv, s-a decis oprirea temporară a circulaţiei rutiere în municipiul Ploieşti, în zona Pieței Eroilor, pe 1 Decembrie a.c.,  în intervalul orar 10.00-12.00.

De adăugat faptul că, în seara zilei de 1 Decembrie, la ora 18.00, Primăria Ploiești va deschide, în mod oficial, și iluminatul public ornamental de sărbători în oraș.