Comisia tehnică a Federației Române de Fotbal a decis să anuleze patru acțiuni ale loturilor naționale, care ar fi trebuit să se desfășoare în luna noiembrie.
Astfel, selecționatele de juniori ale României U15, U16 și U18 nu se vor mai reuni. Cea mai tânără reprezentativă a României ar fi trebuit să joace două partide amicale cu selecționata similară a Moldovei. De asemenea, România U16 și-a anulat plecarea în Belgia, unde ar fi disputat și ea o dublă amicală, iar reprezentativa U18 nu se va mai deplasa în Macedonia de Nord.
În plus, stagiul de pregătire al lotului național U19 de futsal, programat în perioada 2-9 noiembrie, nu va mai avea loc.
Decizia a fost luată din dorința de a proteja tinerii tricolori și a diminua riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Tot ieri, în conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă a aprobat completarea Protocolului de desfășurare a competițiilor.
Decizia a fost luată având în vedere propunerile din cuprinsul Hotărârii CNSU nr. 91 din 22.10.2021, aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 1130 din 22.10.2021. Prin noua variantă a protocolului, având în vedere accesul interzis al spectatorilor, s-au redefinit zonele stadionului și s-au stabilit persoanele ce au acces la jocul de fotbal.