În urma audierilor care au avut loc la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, în cursul zilei de 14 octombrie a.c., procurorul de caz a decis reţinerea a patru persoane implicate în emiterea de certificate de vaccinare false.

Potrivit unor surse judiciare, trei dintre acestea sunt cadre medicale, iar a patra persoană – un intermediar care facilita beneficiarilor obţinerea unor astfel de documente.
Acuzaţiile aduse acestora sunt dare şi luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals.
Suspecţii urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată competente, pentru luarea măsurilor care se impun.
Reţinerile sunt consecinţa acţiunilor din ziua de joi, când, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, împreună cu angajaţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Prahova, au descins la patru cabinete medicale individuale, precum şi la un centru de vaccinare din judeţ, 35 de persoane fiind conduse pentru audieri la sediul unităţii de parchet.
Dosarul penal deschis în cauză are ca obiect comiterea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals, acuzaţii care se menţin şi în cazul celor patru suspecţi menţionaţi mai sus.