V. Stoica

Pacienții infectați cu SARS Cov-2 pot fi internați, de sâmbătă, 16 octombrie, și în secția special amenajată de la Spitalul Municipal Ploiești, unde a fost pregătită aparatura necesară tratamentului bolnavilor și, de asemenea, au fost refăcute instalațiile specifice.
Maria Mihaela Iordănescu, managerul Spitalului Municipal Ploiești (Schuller), a prezentat, sâmbătă, ziua în care s-a deschis secția specială pentru pacienții infectați cu SARS Cov-2, amenajările făcute pentru a primi persoanele diagnosticate cu noul coronavirus. „Spitalul Municipal Ploiești este pregătit să preia pacienți diagnosticați cu COVID. În acest scop, a fost amenajată o secție. S-au refăcut instalațiile electrice, instalația de oxigen a fost extinsă, s-a achiziționat o stație de producere a oxigenului, s-a construit o clădire care adăpostește stația de oxigen, s-au făcut amenajări interioare pentru crearea circuitelor funcționale, au fost achiziționate concentratoare de oxigen, detectoare de oxigen, lămpi UV, poartă de decontaminare, monitoare pentru măsurarea funcțiilor vitale”, este anunțul făcut de managerul Spitalului Municipal Ploiești.
Pe de altă parte, trebuie menționat că, săptămâna trecută, autoritățile județene au făcut public faptul că în cadrul spitalului a fost înregistrat un focar de Covid, la Secţia Interne, unde trei salariaţi şi cinci pacienţi au ieșit pozitivi la testare.