V.Stoica

Primăria orașului Vălenii de Munte pregătește modernizarea rețelei de iluminat public pe mai bine de 100 de străzi din localitate. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, în cadrul proiectului de creștere a eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei pentru iluminat public din Vălenii de Munte, se vor executa lucrări de modernizare și extindere a rețelei de iluminat public pe un număr de 104 străzi din localitate.
Astfel, conform documentației de atribuire, se vor demonta cele 473 de corpuri de iluminat vechi aflate pe arterele rutiere respective și vor fi montate altele cu o putere electrică de 27 W, în condițiile prevăzute și aprobate prin hotărâre a consilierilor locali, plus alte echipamente destinate îmbunătățirii rețelei de iluminat public.
Printre acestea, și puncte de aprindere ce se vor amplasa în imediata apropiere a posturilor de transformare, cu ceas/programator astronomic, care realizează comanda complet automată a iluminatului public strict la orele dorite și corectarea orelor de aprindere / stingere pe toată durata anului, în funcție de orele de apus și de răsărit pentru coordonatele geografice ale localității.
Valoarea totală estimată a contractului este de circa 939.900 de lei fără TVA.