• Dacă nu reușește să coalizeze o majoritate, liberalii vor demara negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR
• USR va cere votul Parlamentului pentru un guvern monocolor

PNL îi cere premierului Dacian Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR pentru formarea majorităţii necesare pentru învestirea Guvernului, a declarat, ieri, preşedintele liberalilor, Florin Cîţu.
„Biroul Executiv decide că PNL solicită lui Dacian Cioloş să facă întâi discuţii cu cele două partide pentru formarea majorităţii PSD şi AUR pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă Dacian Cioloş nu va reuşi să găsească majoritatea pentru învestirea Guvernului, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor responsabile, cu excepţia AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru România”, a spus Cîţu. El a adăugat că liberalii au o singură variantă de a forma o majoritate în jurul PNL.
După decizia liberalilor, USR a anunțat că întâlnirea dintre liderii Coaliției Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor-programată ieri la ora 14,00- s-a anulat. Surse din interiorul USR au declarat pentru HotNews.ro că Dacian Cioloș nu va negocia cu PSD sau AUR și va merge în fața Parlamentului cu o propunere de Guvern monocolor, format doar din useriști.