Echipa de junioare III a Academiei Junior Ploiești și-a continuat parcursul perfect în startul Campionatului Național, obținând a treia victorie din tot atâtea meciuri disputate, adjudecându-și inclusiv toate reprizele, în Seria F. Conduse de pe margine de Alexandru Roibu, junioarele Academiei (pregătite și de Claudiu Ghesoiu și Ionuț Georgescu) și-au impus jocul încă din debutul meciului de la finalul săptămânii trecute, cu CSȘ Ploiești, disputat la Sala „Olimpia”, iar în minutul 6 tabela indica 6-2 în favoarea acestora.
Trioul Diana Lefter – Diana Marin – Daria Comendant nu a putut fi oprit pe plan ofensiv de echipa condusă de Andrei Nedelcu, producând cele mai multe daune în poarta adversarelor, Academia adjudecându-și prima parte a întâlnirii cu scorul de 19-10.
Partea secundă a fost cea mai echilibrată, însă tot Academia a avut inițiativa, menținându-se la două-trei lungimi până spre final, când diferența a crescut la patru goluri (scor 12-8, min. 36), ecart înregistrat și la sfârșitul reprizei, scor 14-10.
A treia secvență a meciului a fost controlată în totalitate de elevele antrenorului Alexandru Roibu, Academia impunându-se cu scorul de 17-10, adjudecându-și victoria cu scorul general de 50-30.
Pentru Academia au jucat: Diana Anton, Iulia Stoica, Olguța Dan – Diana Lefter 16 goluri, Diana Marin 14, Daria Comendant 6, Raluca Stoica 4, Alessia Dumitru 3, Andrada Caloian 3, Ingrid Cismaru 3, Ștefania Ioan 1, Elena Ion, Maria Luca, Elena Răducanu, Delia Florescu.
Astfel, Academia Junior se menține pe prima poziție a clasamentului, cu 15 puncte din tot atâtea posibile, urmată fiind de CSM Corona Brașov, cu 11 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat. CSȘ Ploiești, în schimb, se regăsește pe locul al patrulea, cu 5,5 puncte acumulate. În serie se mai află, din Prahova, CSO Tricolorul Breaza, care ocupă ultima poziție, fără niciun punct obținut.