Fl. Tănăsescu

Luni, 25 octombrie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii ploieşteni au fost sesizați de către personalul medical al Spitalului Județean Ploiești că un bărbat a lovit ușa de acces în Secția Primiri Urgențe, spărgând geamul acesteia.
Potrivit reprezentanţilor poliţiei prahovene, în urma sesizării, s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului. Acolo, oamenilor legii le-a fost adus la cunoştinţă faptul că un bărbat s-a prezentat la biroul „Triaj”, unde a solicitat informații cu privire la o rudă internată pe Secția Terapie Intensivă.
„Asistenta i-a comunicat acestuia să aștepte, deoarece sunt multe urgențe, moment în care bărbatul a lovit cu piciorul ușa de acces în Secția Primiri Urgențe, spărgând geamul aferent ușii, după care tot cu piciorul a lovit şi geamul de protecție al biroului de triaj.
La scurt timp, polițiștii au identificat, împreună cu jandarmii care asigurau ordinea și liniștea publică în zona spitalului, persoana recalcitrantă, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Ploiești.
Acesta a fost condus la sediul unității de poliţie, unde, în urma audierii, a recunoscut fapta comisă, declarând că a recurs la acest gest deoarece fratele său se află internat pe Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești, în stare foarte gravă, de trei zile.
Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravențional pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform Legii nr. 61/1991.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secţiei nr.2 Ploiești sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere” ( comunicat IPJ Prahova).