Ieri, Ministerul Sănătăţii a solicitat, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanţi a unui număr de 40.000 de bolnavi de COVID-19. „Există promisiuni de sprijin şi din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, despre intenţia noastră de activare a Mecanismului de protecţie civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienţilor noştri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă preluat de Agerpres.
Ministerul Sănătăţii a subliniat că, în contextul actual al valului patru al pandemiei, este necesară asigurarea accesului bolnavilor cu COVID-19 care prezintă forme uşoare şi medii la tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanţi.
Marţi, a fost primită o donaţie de 5.206 fiole de anticorpi din partea statului italian. Medicamentele au fost deja repartizate în 134 spitale pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.