Echipa de junioare III a Academiei Junior a bifat o nouă victorie cu maximum de puncte în Campionatul Național, a patra din patru partide. Conduse de pe margine de Ionuț Georgescu și Laurențiu Jugănaru, junioarele ploieştene au întâlnit, sâmbătă, în etapa a patra din Seria F, echipa ACS Transilvania Brașov, la Complexul Sportiv “Tel George Junior” din Ploiești.
Academia Junior și-a continuat parcursul perfect, controlând jocul în mare parte a meciului, având un singur moment mai delicat, înregistrat la mijlocul partidei, trecut cu bine însă.
Încă din startul meciului, jucătoarele Academiei au impus ritmul, desprinzându-se la patru lungimi, scor 6-2 (min. 9), gestionând apoi ecartul creat, pentru a-și adjudeca prima manșă cu scorul de 13-10.
Partea secundă a început similar, Academia conducând cu 6-2, în minutul 26. A urmat, însă, o perioadă mai puțin reușită, în care brașovencele au preluat conducerea, după cinci goluri marcate la rând, în interval de numai trei minute. Junioarele Academiei și-au revenit, replicând printr-un parțial de 3-1 în două minute, ajungând, din nou, în frunte, apoi s-au îndreptat fără alte probleme spre victoria din partea secundă, cu scorul de 15-12, după ce se desprinseseră chiar și la patru goluri, scor 15-11.
Ultima secvență a meciului a aparținut aproape în totalitate Academiei, care a continuat ritmul din partea anterioară, conducând cu 3-1, mărind, apoi, ecartul treptat, impunându-se cu scorul de 14-8.
Astfel, scorul final a fost de 42-30, pentru Academia evoluând următoarele jucătoare: Diana Anton, Olguța Dan, Iulia Stoica – Daria Comendant 11 goluri, Diana Marin 10, Diana Lefter 9, Raluca Stoica 4, Ingrid Cismaru 3, Andrada Caloian 2, Maria Luca 1, Adriana Ion 1, Ștefania Ioan 1, Delia Florescu, Alessia Dumitru, Iulia Vasile.
În clasament, Academia se menține pe prima poziție, cu maximum de puncte acumulate (20), fiind urmată de CSM Corona Brașov (care se anunță a fi principala contracandidată la prima poziție, având tot maximum de puncte, dar un joc mai puțin disputat).
Următoarea etapă este programată pe 6 noiembrie, când Academia va oferi replica penultimei clasate, ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov.