Situația dezastruoasă din spitalele României, lovite din plin de noul val al pandemiei de coronavirus, numărul tot mai mare de decese la persoane infectate cu SARS Cov-2, dar și lipsa medicamentelor necesare tratării pacienților atât pe patul de spital, dar și în ambulator, peste care se suprapune criza politică, adâncesc blocajul în care se află România, în prezent.
Bogdan Toader, deputat PSD de Prahova, a făcut un apel la responsabilitate, într-un mesaj care atrage atenția asupra problemelor din sistemul sanitar, provocate de creșterea numărului de infectări cu SARS Cov-2: „Ne aflăm cu toții într-o situație cumplită, care pare fără ieșire! Suntem în plin val pandemic, mult mai puternic decât cele de până acum. Auzim zilnic despre persoane decedate după infectarea cu SARS Cov-2 și suntem martorii unor tragedii fără margini care lovesc familii întregi. Bunici, părinți, copii cad victime acestui virus ucigaș, ajutat de criminalii din conducerea Statului Eșuat. De către cei pentru care au fost mult mai importante funcțiile din partid și din guvern decât soarta românilor și pregătirea sistemului sanitar pentru a evita o catastrofă. Nu au făcut nimic! Sunt oameni care nu mai ajung într-un salon de spital și mor înainte de a fi consultați de cadrele medicale, asaltate de numărul extrem de mare de pacienți. Bolnavi fără medicamente, medici care sunt nevoiți să aleagă cine primește tratament și cine nu!”, a afirmat parlamentarul social-democrat.
Bogdan Toader a ținut să precizeze și că, personal, a ales să se vaccineze, dar că nu este de acord cu impunerea certificatului verde: „Trăim într-un stat bolnav, incapabil să-și protejeze cetățenii! Ne chinuim să trăim într-un stat incomplet, neguvernat, în care atât demișii, cât și aspiranții la posturile de miniștri impun certificate verzi, fără să fi fost capabili să gestioneze corect campania de vaccinare! Nu poți impune obligativitatea certificatului verde în condițiile actuale! Eu am ales să mă vaccinez, însă condiționarea dreptului la muncă de vaccin este ilegală! Vaccinarea este voluntară, nu obligatorie! Iar testarea este esențială, pentru a-i ajuta de la primele semne pe cei infectați să treacă prin boală! Vaccinați sau nevaccinați! Ce variante mai avem la dispoziție? Să ne protejăm singuri, cât vom mai putea, de acest virus mortal! Să avem grijă de părinții și de copiii noștri, pentru că nimeni altcineva nu o face! Cu atât mai puțin Statul Eșuat al lui Iohannis și guvernele sale. Oricare ar fi acestea”.