Petre Apostol

Clubul sportiv condus de fostul internaţional de handbal Ionuţ Georgescu, Academia Junior Ploieşti, a derulat prima acţiune din cadrul proiectului „Promovarea handbalului în Ploieşti”. Proiectul se desfăşoară cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova şi urmăreşte mărirea bazei de selecţie pentru handbalul de performanţă din judeţ.
Având cunoştinţe despre modul de organizare al handbalului inclusiv din cel mai important campionat din lume, cel din Spania, unde a evoluat mulţi ani, handbalistul ploieştean Ionuţ Georgescu (încă joacă la nivel profesionist, la CSA Steaua Bucureşti, în Liga Zimbrilor) încearcă să contribuie la dezvoltarea acestui sport în Prahova. Alături de Adrian Dumitru (un alt fost handbalist prahovean), acesta a pus bazele Academiei Junior, care, în doar câţiva ani, doar prin resurse proprii, a reuşit să ajungă la turnee finale în campionate de juniori, obţinând chiar medalii în sezonul trecut.
Acum, prin acest prim proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean, Academia Junior şi-a propus să atragă mai mulţi copii către handbal. Proiectul se derulează în patru etape, organizându-se turnee amicale. Primul turneu a avut loc în zilele de 9 şi 10 octombrie, la Complexul Sportiv „Tel George Junior” din Ploieşti, la finalul acestei săptămâni urmând să se deruleze cea de-a doua acţiune din cadrul proiectului. Apoi, ultimele două etape sunt programate în zilele de 6 şi 7 noiembrie, respectiv 20 şi 21 noiembrie.