Potrivit unui comunicat de presă al MAI, aproximativ 10.000 de candidați s-au înscris pentru examenul de admitere în cele două unități de învățământ preuniversitar ale Poliției Române, respectiv Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.
Astfel, pe cele 1.292 de posturi scoase la concurs în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, s-au înscris 8.232 de candidați, iar pe cele 300 de posturi de la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 de candidați.
Sesiunea din această toamnă cuprinde mai multe etape, primele programate fiind evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de verificare a aptitudinilor fizice, susţinerea examenului de verificare a cunoştinţelor, examinarea medicală etc.
Reamintim că pentru proba de evaluare a aptitudinilor fizice, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina sunt arondaţi candidaţii din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Vrancea şi Prahova.