Rodica Paraschiv
Deputat PSD Prahova

Amenințarea personalului medical în plin val pandemic arată incapacitatea guvernanților actuali de a ține sub control răspândirea acestui coronavirus, care ne ține în șah de aproape doi ani!
Au fost incapabili să informeze corect populația despre avantajele și eventualele riscuri ale vaccinării anti-Covid pentru anumite categorii de persoane! Nu au fost în stare să asigure testele necesare depistării celor infectați cu Covid nici în spitale, nici în școli, nici în alte instituții publice în care se intră în contact direct cu populația! Nici acum, în așa-numitul „val patru”, nu au fost capabili să rezolve problemele de sistem și se mai miră că se mărește numărul persoanelor infectate!
Acum, în plin val patru pandemic, în care au intrat din nou nepregătiți, fiind mult prea ocupați cu luptele lor de partid, amenință cu desfacerea contractelor de muncă personalul din sistemul sanitar, cel mai lovit de pandemie! Un domeniu esențial unde deficitul de personal este într-atât de mare încât chiar și o demisie poate reprezenta o catastrofă!
Unde sunt testele pentru personalul medical? De ce nu le asigurați din fondurile pe care le tot puneți deoparte și care sunt ținute la dispoziția prim-ministrului pentru situații de criză politică?
Domnilor guvernanți, printr-un asemenea proiect instigați angajații din sistemul sanitar într-un moment în care cunoașteți – sau ar trebui să o faceți – limitele spitalelor și problemele existente, în special acolo unde este nevoie mai mare de medici specialiști – la Terapie Intensivă!
Sindicatele din Sănătate au anunțat deja mișcări de protest. Nu pentru că oamenii din sistem ar fi obligați să se vaccineze, nu pentru că singura variantă la vaccin este să se testeze pe banii lor, ci pentru modul mârșav în care ați promovat acest proiect de lege! O propunere care ar putea constitui precedentul pentru încălcarea drepturilor omului și a Constituției României!
Cum vă permiteți să le cereți spitalelor – inclusiv celor private – să-și pună la zid specialiștii și să-i amenințați pe manageri cu amenzi usturătoare? De unde credeți dumneavoastră, domnilor inițiatori ai acestei aberante propuneri, că vor fi achitate aceste sancțiuni?
Nu aveți măcar puțin respect pentru această categorie de personal, esențial nu numai într-o vreme de pandemie, ci și în timp de liniște epidemică?
Nu vă este teamă că veți deschide astfel Cutia Pandorei? Și veți deveni parte a unui sistem dictatorial și, de la impunerea vaccinării și testarea pe bani, veți ajunge la restrângerea altor drepturi fundamentale ale omului?