Echipa naţională de volei feminin U18 a României este sigură de prezenţa în faza optimilor de finală ale Campionatului Mondial, care se desfăşoară în Mexic, la Durango, în aceste zile. În lotul condus de antrenorul Marius Macarie se regăseşte şi o jucătoare ploieşteană, Teodora Iancu (nr. 15), fiica secretarului general al Federaţiei Române de Atletism, Augustin Iancu, fost atlet şi component al echipei naţionale de bob.
În primul meci al Grupei C, echipa tricoloră a învins reprezentativa din Puerto Rico, în minimum de seturi, scor 3-0 (25-19, 25-19, 25-21). Teodora Iancu a fost titulară, ca extremă, punctând de cinci ori. Pentru România au mai punctat Ștefania Cheluță (13), Andra Badiu Savu (10), Paula Partnoi (7), Tara Cristea (6), Iarina Axinte (4) și Mara Bratu (3).
Marți, România ar fi trebuit să joace contra Nigeriei, însă acest meci nu s-a mai disputat, adversarele neprimind vizele pentru Mexic în timp util și absentând de la această ediție a Mondialului. Drept urmare, tricolorele au câștigat la „masa verde”, cu 3-0 (25-0, 25-0, 25-0), acest meci. Prin absența nigeriencelor, România şi toate celelalte trei echipe din grupă (SUA, Tailanda și Puerto Rico) sunt sigure de calificarea în optimile de finală. Azi-noapte, echipa tricoloră urma să întâlnească reprezentativa Statelor Unite ale Americii.