V. Stoica

Primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, a lansat o campanie de sprijinire a familiilor rămase fără locuințe, în urma unui incendiu devastator care a avut loc săptămâna trecută și care a mistuit patru gospodării. Toți cei ce vor să-i ajute pe cei rămași fără acoperiș deasupra capului o pot face prin donații în bani, dar și prin materiale de construcții.
“Dragi băicoieni, în data de 16.09.2021, pe raza orașului Băicoi, a avut loc un incendiu care a afectat un grup de patru gospodării, gradul de distrugere a acestora fiind unul foarte ridicat. Vineri am trimis la fața locului o comisie de evaluare a pagubelor, comisie care a redactat un raport cu situația existentă.
Primăria va acorda un ajutor financiar celor patru familii greu încercate și avem rugămintea ca toți cei care pot și doresc să participe la această campanie umanitară să ne fie aproape. Dorim că acest sprijin să se facă transparent, corect și proporțional față de nevoile fiecărei familii. Punem la dispoziția celor care doresc să participe la campania „Ajută-ți aproapele”, campanie susținută de Cabinet Primar, Consiliul Local Băicoi și Asociația Pro Băicoi, numărul de cont RO21BTRLRONCRT0493809401 deschis la Banca Transilvania, cont ce aparține Asociației Pro Băicoi. Pentru fiecare suma donată se va încheia între donator și asociație un contract de sponsorizare, iar banii colectați vor fi distribuiți către fiecare familie afectată conform raportului de evaluare. Persoanele care doresc să ajute cu bani cash vor avea posibilitatea să o facă la sediul Primăriei Oraș Băicoi, unde există o urnă sigilată și un tabel de donații. Precizăm faptul că puteți ajuta și cu materiale de construcție care pot fi depuse la Atelierul de Gospodărie Locală din str. Republicii nr. 51, la predare întocmindu-se un proces verbal. Săptămânal vom face o informare publică cu sumele strânse și modul de împărțire a lor. Vă mulțumesc! Marius Ioan Constantin – coordonator campanie, tel. 0745253740”, este apelul făcut de edilul orașului Băicoi.
Primarul Marius Constantin a declarat pentru ziarul Prahova că dintre cele patru gospodării afectate, doar în două locuiau efectiv două familii, însă ajutorul financiar va fi alocat tuturor proprietarilor afectați. Una dintre cele două familii care practic sunt nevoite acum să locuiască la rude este a unui militar cu patru copii, iar cea de-a doua este formată din trei adulți, cărora Primăria Băicoi va încerca să le închirieze un apartament în localitate. Celelalte case arse nu erau locuite în momentul incendiului, una fiind a unei bătrâne care s-a stins din viață cu o săptămână înainte de dezastru, iar cea de-a doua – a unei familii care locuiește în alt județ. Pe de altă parte, ne-a declarat primarul orașului Băicoi, în cadrul ședinței de mâine a Consiliului Local Băicoi, se va propune alocarea de ajutoare financiare pentru toți cei afectați de incendiul de săptămâna trecută, izbucnit, conform ISU Prahova, de la un frigider defect.