Petre Apostol

Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploieşti îşi începe asaltul spre revenirea în Liga Naţională, duminică, în Sala „Olimpia”, când va primi replica unei alte formaţii retrogradate în sezonul trecut, CSM Galaţi, partidă contând pentru prima etapă a Diviziei A, Seria A. Meciul este programat de la ora 11:00 şi va fi arbitrat de bucureştencele Doană şi Gociu.
După ce a luat primul contact cu nivelul din prima ligă a ţării, echipa clubului Consiliului Judeţean Prahova, la cârma căreia a sosit fostul internaţional Gheorghe Irimescu (aflat în al doilea sezon ca antrenor), şi-a propus să promoveze, însă va avea o misiune extrem de dificilă, deoarece se află în serie cu CSM Corona Braşov. Echipa braşoveană este principala favorită la prima poziţie a seriei, care oferă calificarea directă în sezonul viitor al Ligii Naţionale, după ce a ratat surprinzător promovarea la barajul din această vară.
Activ Prahova Ploieşti a realizat o restructurare aproape totală a lotului de jucătoare faţă de sezonul precedent, situaţie în care se află şi adversara din această duminică, ambele foste prim-divizionare, CSM Galaţi fiind antrenată de Relu Druţu şi urmărind, de asemenea, revenirea în Liga Naţională.
La startul acestei ediţii din Divizia A s-au înscris 27 de echipe, în Seria A fiind 14 formaţii, iar în Seria B – 13. Câştigătoarele seriilor, care se vor disputa tur-retur, cu etape săptămânale, vor promova direct în Liga Naţională, în vreme ce echipele clasate pe locurile secunde vor evolua într-un turneu de baraj, cu formaţiile situate pe poziţiile 11 şi 12 din prima ligă, pentru celelalte două locuri disponibile în eşalonul de elită în 2022-2023.
Celelalte meciuri ale etapei din Seria A sunt următoarele:
HCF Piatra Neamţ – CS Ştiinţa Bacău
CNE Sf. Gheorghe – CS Danubius Călăraşi
CSM Bucureşti – CSM Corona Braşov
CSM Unirea Slobozia – CSM Bacău
CSU Neptun Constanţa – ACS Şc. 181 SSP Bucureşti
CSM Roman – ACS Spartac Bucureşti