La Sălacea, în Bihor, s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Ciclism pe şosea, eveniment la care printre protagonişti s-au aflat şi sportivi prahoveni. În competiţia de contratimp individual, CS Conpet Ploieşti (antrenori Cornel Popa, Marcel Gheorghe) a obţinut două medalii de argint, iar CS Petrolul Ploieşti (antrenor Constantin Ciocan) – o medalie de bronz, toate fiind câştigate la feminin.
La junioare, Denisa Toader (Conpet) a ocupat locul secund, având o întârziere de 59 de secunde faţă de prima clasată, Cătălina Cătineanu, în vreme ce Natalia Mănescu (Petrolul) s-a situat pe a treia treaptă a podiumului.
Pentru Conpet a mai punctat Ana Elena Gheorghe, vicecampioană la cadete, categorie câştigată de Iuliana Cioclu.
De menţionat că un alt ciclist ploieştean, format la CS Conpet, Andrei Cojanu, a urcat pe podiumul de premiere, la categoria U23. Component al CS UVT Devron West Cycling Team, Andrei Cojanu a ocupat locul al treilea, la doar nouă secunde în urma lui Adrian Florea, titlul naţional fiind adjudecat de Şerban Luncan.
În competiţia de fond, Denisa Toader şi-a luat revanşa faţă de stelista Cătălina Cătineanu şi a obţinut titlul naţional, în timp ce Natalia Mănescu a încheiat tot pe a treia poziţie, câştigând medalia de bronz.
Conpet şi-a mai adjudecat o medalie de argint, Ana Elena Gheorghe situându-se tot pe locul al doilea în concursul de fond, în urma Iulianei Cioclu, de la Olimpic Zărneşti.
Ar mai fi de remarcat faptul că la categoria U23 campion naţional a devenit prahoveanul Ionuţ Andrei (sportiv format la CS Petrolul, în prezent component al grupării timişorene UVT Devron, dar şi antrenor la ISports Ploieşti), care i-a devansat pe Raul Sînza şi pe Adi Marcu.
De asemenea, un alt ploieştean din lotul echipei timişorene, Alin Toader, a obţinut medalia de bronz la categoria juniori, în urma lui Mihnea Harasim şi a lui Alexandru Iacob.
La Elite, Serghei Ţvetcov (CSA Steaua Bucureşti) a realizat „dubla”, câştigând atât la contratimp individual, cât şi la fond.