Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Petrolul Ploiești 0-3 (0-0)

Marcatori: Vajushi (57), Țicu (64), Bratu (84).
Viitorul: Moga – Ciul, Core, Sveicauskas, Godja (67 Ruican) – Buturcă (67 Vulpe), Acosta, Țegle, Gîrbiță (67 Rusu) – Mitrică (79 Dulca), C. Rus (79 Dodoi). Antrenor: Cristian Lupuț.
Petrolul: Avram – Olaru, Manolache, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, S. Pană (78 Seto) – Constantinescu (69 Bratu), Boțogan (86 Oprea), Vajushi (69 Tucaliuc) – Măzărache (78 Buia). Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Andrei Antonie (București) – Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Marius Bălan (Dej).
Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș).
Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara) și Cristian Petrean (Hunedoara).
Jucătorul meciului: Țicu

Petrolul se întoarce cu toate cele trei puncte de la Târgu Jiu, după o victorie clară obținută în confruntarea cu Viitorul Pandurii. „Lupii” s-au impus cu 3-0, toate goluri fiind marcate după pauză, de către Vajushi (57), Țicu (64) și Bratu (84).
Meciul de la Tg. Jiu n-a început sub cele mai bune auspicii pentru petroliști. De parcă probleme de efectiv acuzate pe parcursul zilelor precedente nu erau suficiente, Nae Constantin l-a pierdut, la încălzire, din cauza unei accidentări, și pe Sory Diarra, tehnicianul „galben-albaștrilor fiind nevoit să schimbe, astfel, din mers componența compartimentului ofensiv. Măzărache a prins tricoul de titular, Boțogan, la debutul său în primul „11”, a căpătat un rol și mai ofensiv, și a durat, astel, un pic până când lucrurile au început să se așeze.
Iar atunci când s-au reglat au apărut și șansele de gol. Boțogan (18) a rămas singur în interiorul careului oaspeților, dar, cu un șut de la 12 metri, a propulsat balonul peste transversală, pentru ca Măzărache (26) să ajungă prea târziu la întâlnirea cu mingea centrată, de pe dreapta, de către Constantinescu, „lupii” irosind, astfel, două excelente oportunități să deschidă scorul. Și nu a lipsit mult ca ocaziile să se răzbune, însă Avram a fost inspirat și precis în intervenții la „trasoarele” expediate de către Țegle (28) și Rus (30), păstrând neatinsă poarta echipei noastre!
De la cabine, „lupii” au ieșit deciși să tranșeze soarta partidei, preluând în totalitate controlul ostilităților. N-a trecut mult și a venit deschiderea de scor, după ce Boțogan a insistat și a câștigat un duel cu Sveicauskcas, aproape de linia de fund, a centrat ideal în mijlocul careului, de unde VAJUSHI (57) a reluat fără speranțe pentru Moga: 0-1!
Șapte minute mai târziu lucrurile s-au limpezit și mai tare, pentru că ȚICU (64) a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, ușor lateral dreapta, lângă bara din colțul opus, moment din care Petrolul se îndrepta hotărât spre primele trei puncte stagionale câștigate pe teren străin. Iar concluzia a tras-o MARIO BRATU (84), cu un șut de la 18 metri prin care a dus scorul la proporțiile unuia de forfait, „lupii” rotunjindu-și, cu această ocazie, și golaverajul.

Cupa, reportată

Sâmbătă, 28 august, Petrolul va reveni pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu Dacia Unirea Brăila, din runda a cincea a Ligii 2. Întâlnirea va începe la ora 15.30, cu trei ore mai târziu decât programarea inițială, schimbarea fiind anunțată în cursul zilei de astăzi.
După jocul cu brăilenii, pentru formația noastră va urma debutul în actuala ediție a Cupei României, aici fiind vorba despre o modificare față de data anunțată inițial. Formația lui Nicolae Constantin o va întâlni, în turul 3, pe CSO Plopeni, partida urmând să se dispute pe terenul formației de eșalon trei, miercuri, 1 septembrie, de la ora 17.30, cu o săptămână mai târziu decât celealte partide din această fază a competiției, programate pe 24-25 august. Amânarea a survenit în condițiile în care plopenarii vor debuta în campionat pe 27 august, la Rășinari.
De subliniat și faptul că, între 30 august și 11 septembrie, campionatul Ligii 2 va fi întrerupt, pentru a face loc unor acțiuni ale echipelor naționale de juniori ce se desfășoară în acea perioadă.

Ștefan Niţă și Rafael Popovici – detașaţi la Liga 3

Doi tineri jucători petroliști au fost direcționați către formații din cel de-al treilea eșalon, acolo unde vor avea posibilitatea să adune cât mai multe prezențe în perioada următoare.
Astfel, Ștefan Fabian Niță (2003), jucător care a efectuat pregătirea, în această vară, cu prima echipă, va fi împrumutat, și în acest sezon, la CSO Plopeni, formație la care fundașul dreapta a fost detașat și pe parcursul stagiunii precedente. De asemenea, Rafael Popovici (2004) va merge, până la finalul sezonului, la CS Luceafărul Oradea.