Poliția Română a lansat ieri, în parteneriat cu Asociația Berarii României și cu Petrom, la nivel naţíonal, campania de prevenire „0% ALCOOL! 100% VOLAN!”. Aceasta are ca obiectiv conștientizarea șoferilor cu privire la consecințele negative ale conducerii unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și, implicit, reducerea numărului de accidente.
În acest context, reprezentanţii Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR au reiterat faptul că şofatul sub influenţa alcoolului ” constituie un important factor de risc pentru șoferi, pasageri și ceilalți participanți la trafic, acesta crescând exponențial şansele de implicare într-un accident rutier”.
La rândul său, Julia Leferman, director general al Ascociaţiei Berarii României, a precizat: „Promovarea unui consum responsabil de alcool este o preocupare constantă a Asociației Berarii României, încă de la înființare. Alături de partenerul nostru tradițional, Poliția Română, suntem permanent interesați să informăm cât mai eficient consumatorii despre situațiile în care pot apărea riscuri asociate consumului de alcool, așa cum este cazul șoferilor care decid să conducă după ce au băut. De aceea, de Ziua Internațională a Berii ( marcată chiar ieri, 6 august-n.n.), ciocnim o bere fără alcool alături de conducătorii auto, pentru drumuri mai sigure (…)”
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, ” în prima jumătate a anului 2021, din cauza conducerii sub influența băuturilor alcoolice, la nivel naţíonal s-au produs 87 de accidente rutiere grave, în urma cărora 24 de persoane au decedat, iar alte 71 au fost rănite grav (…)”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVorbe înțelepte
Articolul următorEvenimente