V. Stoica

Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, pe raza căreia se află și Prahova, va demara în curând o amplă acțiune de cadastrare a tuturor drumurilor pe care le are în administrare în județele din aria de acoperire.
Printre arterele rutiere de rang național care vor intra în atenția cadastriștilor sunt și cele șapte drumuri naționale care străbat județul Prahova. „Având în vedere faptul că este necesară existența unei baze de date, actualizată, care să cuprindă caracteristicile drumurilor din administrarea proprie, se solicită servicii de întocmire a cadastrului drumurilor pentru Lot 8 – Județ Prahova”, se arată în documentația pregătită de CNAIR – DRDP București pentru licitația deschisă organizată în acest scop. În Prahova, vorbim despre cei 86,261 de kilometri ai DN1, de cei 105,283 kilometri ai DN1A, cei 43,099 kilometri ai DN1B, cei 24,394 ai DN1D, cei 7,974 kilometri ai DN71, dar și despre cei 11,573 km ai DN72, drumuri naționale aflate în administrarea CNAIR-DRDP București care străbat de la nord la sud și de la est la vest teritoriul prahovean.
Prin documentația ce urmează a fi realizată de către firmele de cadastru, se vor face identificarea, măsurarea și descrierea drumurilor, precum și înregistrarea documentelor și a actelor juridice referitoare la acestea.