Un nou scandal zguduie Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, după ce miercuri, 18 august, la intrarea în serviciu, un tânăr polițist de la Rutieră a fost depistat pozitiv la testarea cu aparatul DrugTest. Agentul de la Poliția Rutieră a fost testat, alături de colegii săi, așa cum se practică în cadrul inspectoratelor de poliție din întreaga țară, verificările fiind făcute periodic și aleatoriu, inclusiv în timpul serviciului, echipaj la echipaj.
Tânărul agent, care ar fi fost depistat pozitiv la cocaină, se află în prezent în concediu, potrivit surselor noastre. Cercetările au fost preluate de DIICOT Ploiești, care va decide ce măsuri vor fi luate împotriva polițistului ale cărui atribuții erau tocmai să verifice la alcool și droguri participanții la trafic pe drumurile naționale din Prahova. Deciziile privitoare la eventuale sancțiuni administrative și penale împotriva polițistului vor fi luate după ce se va face lumină în acest caz și dacă se va confirma și în urma testelor de sânge că agentul de la Rutieră a consumat sau nu a consumat droguri înainte de a se prezenta la serviciu.
Cazul este cu atât mai grav – dacă va fi confirmat consumul de substanțe psihoactive – cu cât, în ultimele săptămâni, în Prahova a crescut semnificativ numărul șoferilor depistați pozitiv la testarea cu aparatul DrugTest. Numai în weekendul trecut, numeroși conducători auto au avut rezultate pozitive la testare, atât la cocaină, cât și la amfetamine și metamfetamine.
Pe de altă parte, acesta este al doilea eveniment care cutremură din temelii IPJ Prahova, după ce, la începutul lunii iulie, fostul șef al IPJ Prahova, Marian Iorga, a fost destituit din funcție ca urmare a luării măsurii controlului judiciar într-un dosar penal aflat în lucru la Direcția Națională Anticorupție, pentru fapte presupus a fi fost comise în perioada în care era comandantul Poliției Călărași. Marian Iorga fusese împuternicit la conducerea IPJ Prahova începând cu primăvara lui 2020, prin ordin al ministrului de Interne.