După mai multe amânări, Adunarea Generală Ordinară de Alegeri a Federaţiei Române de Baschet este programată să aibă loc în data de 3 august. Printre candidaţii înscrişi la un loc de membru în cadrul Consiliului Director se numără şi un ploieştean: Ionuţ Urzeală, preşedintele iSports Ploieşti, club privat care are, în prezent, peste 600 de copii în cadrul celor opt secţii sportive.
„Cred foarte mult că acțiunea și implicarea definesc succesul unei activități, dacă există un plan bine pus la punct. Asistând în ultimii ani la Adunări Generale și urmărind activitatea Consiliului Director, consider că este nevoie de voci diferite și de oameni care să își expună opiniile și să și le argumenteze într-un mod constructiv pentru dezvoltarea baschetului românesc. Vin dintr-o zonă de business și consider că hotărârile pe care Consiliul Director le va lua ar trebui să aibă o direcție sport-business, vizând bunăstarea și dezvoltarea cluburilor și a entităților participante sau organizatorice. Știu că sunt tânăr, dar experiența acumulată în ultimii ani mă face să am încredere că pot veni cu opinii care ar aduce un plus de valoare Federației Române de Baschet și baschetului românesc”, şi-a argumentat Ionuţ Urzeală decizia de a candida pentru unul dintre cele zece locuri din Consiliul Director.
De menţionat că Ionuţ Urzeală este activ în domeniul baschetbalistic de aproape zece ani, implicându-se în mai multe proiecte ce vizează dezvoltarea baschetului din Ploieşti, în special. A contribuit la formarea Asesoft Junior, proiect care s-a transformat, ulterior, în Ploieşti Basketball şi a devenit, în prezent, secţie de baschet în cadrul clubului sportiv iSports Ploieşti.