V. Stoica

Peste zece zile, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Ploiești vor deschide ofertele depuse de firmele interesate de realizarea lucrărilor de amenajare a unui spațiu modular și dotării unui spațiu de „depozitare” a pacienților decedați cu SARS Cov-2.
Peste 580.000 de lei fără TVA ar urma să coste aceste lucrări, potrivit informațiilor oficiale publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. În caietul de sarcini al achiziției se arată că lucrările propuse au rolul de a elimina disfuncționalitățile existente în prezent, prin realizarea unei zone special amenajate care să respecte cerințele, prin asigurarea unor condiții optime de „depozitare și păstrare”, precum și protecție pentru personal și aparținători.
Tot în caietul de sarcini se arată unde va fi acest spațiu: în imediata apropiere a Anatomiei Patologice, dintr-o structură ușoară, metalică. Suprafața spațiului modular respectiv ar trebui să cuprindă o zonă de depozitare/păstrare, o zonă de recunoaștere și predare a decedaților către aparținători, dar și zona de acces și decontaminare a personalului spitalului și a aparținătorilor. În documentația de atribuire se precizează și că spațiul respectiv va trebui dotat cu două aparate de aer condiționat pentru zona de decontaminare și zona de predare, dar și cu o unitate de răcire cu tablou electric, menită să asigure un climat între zero și maximum 6 grade Celsius, în zona în care vor fi ținute corpurile neînsuflețite ale pacienților decedați diagnosticați cu SARS Cov-2, un spațiu în care ar trebui să poată fi depuse maximum 52 de cadavre.