Un dosar penal, întocmit pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive!

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului Rutier au desfăşurat, împreună cu specialiștii R.A.R, o acţiune pe raza municipiului Ploiești, aceasta având drept scop combaterea abaterilor comise de conducătorii de motociclete și verificarea stării tehnice a vehiculelor.
În acest context, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „au fost controlate 48 de autovehicule, 17 motociclete/motorete/mopede, iar pentru abaterile constatate au fost date zeci de sancţiuni care au însumat peste 8.000 de lei. De asemenea, au fost reţinute şi 12 certificate de înmatriculare, fiind, de asemenea, întocmit şi un dosar penal”.
În ceea ce priveşte fapta penală, aceasta a constat în conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
Concret, potrivit aceluiaşi comunicat de presă al poliţiei prahovene, „în cadrul acţiunii pe care o desfăşurau, agenţii Serviciului Rutier au oprit, pentru control, în Ploieşti, în zona de vest a oraşului, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiu. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv, drept pentru care şoferul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor cu efect psihoactiv”.