Majorității copiilor le place să se joace cu cărămizi LEGO, dar oare ar putea fi acestea ceva mai mult decât o jucărie distractivă care îi ține pe copii ocupați ore în șir? Dacă vă gândiți cu atenție la acest lucru, este posibil să puteți vedea beneficiile educaționale și de dezvoltare ale seturilor LEGO pentru copii.

În acest articol, enumerăm principalele avantaje ale jocului cu cărămizi LEGO. Există câteva motive convingătoare pentru ca copiii dvs. să aibă în continuare acces la seturile lor de construcție LEGO. Abilitățile pe care le învață prin joacă le pot aduce beneficii și ca adulți. Inclusiv adulții cărora le face plăcere să construiască pot găsi motive pe această listă pentru a-și susține entuziasmul LEGO.

Abilități motorii fine

Dezvoltarea abilităților motorii fine poate părea un beneficiu evident, dar știați că copiii au nevoie de aceiași mușchi și abilități atunci când învață să scrie? Conectarea cărămizilor cu precizie le întărește abilitățile motorii fine și le îmbunătățește coordonarea mână-ochi.

Ridicarea pieselor LEGO cu degetele dezvoltă mușchii și abilitățile pe care le poate avea copilul dvs. atunci când ține și controlează un creion, pentru a scrie sau a desena.

Planificarea abilităților și depășirea eșecurilor

Creațiile LEGO sunt construite prin conectarea unei cărămizi cu alta. Copiii învață să-și planifice proiectele de construcție, mai ales dacă una dintre ele se destramă. Jocul cu cărămizi LEGO este un mediu sigur pentru eșecuri și copiii învață să își plănuiască construcțiile mai bine, pentru următoarea lor încercare.

Un turn LEGO care se prăbușește face parte din distracție iar pe copii nu îi deranjează să îl reconstruiască în mod repetat. S-ar putea să încerce metode noi și să se bucure de învățarea din greșelile lor.

Învățarea din greșeli le dezvoltă încrederea în sine, ceea ce îi poate ajuta să funcționeze mai bine în lumea adulților. Copiii care au încredere în sine nu se tem să încerce ceva nou; ei văd eșecul ca parte a procesului de învățare și nu îl iau personal.

Rezolvarea problemelor și gândirea laterală

Abilitățile de planificare și o strategie de construcție fac parte din procesul de rezolvare a problemelor. Copiii mici învață că este nevoie de mai mult decât de a avea idei pentru a crea o capodoperă LEGO la o vârstă fragedă.

Jocul de construcție necesită, de asemenea, răbdare, rezistență și, uneori, gândire laterală pentru a găsi soluția. Copiii descoperă, de asemenea, că există mai multe modalități de a rezolva o problemă și că diferite abordări s-ar putea termina cu același rezultat sau cu un rezultat mai bun.

Înțelegerea diferitelor abordări ale unei probleme îi ajută pe copii și adulți să aprecieze punctul de vedere al prietenilor și al colegilor. Le oferă o minte deschisă și îi învață să asculte ideile altora; prietenii sau colegii pot avea un mod mai bun de a ajunge la o soluție.

Adulții beneficiază și ei de îmbunătățirea tehnicilor de rezolvare a problemelor. Procesul de construcție îi poate ajuta cu gândirea strategică și laterală la locul de muncă și acasă.

Abilități STEM și de conștientizare spațială

Dezvoltarea și crearea unui interes pentru subiectele legate de STEM este unul dintre beneficiile de top ale jocului LEGO, ce poate duce chiar la potențiale cariere STEM.

Cercetările au arătat că jocul cu puzzle-uri și blocuri de construcție ajută la dezvoltarea abilităților spațiale care sunt esențiale pentru sarcinile legate de STEM. Abilitatea de a gândi 3D și de a vizualiza forme sunt abilități indispensabile, de care au nevoie arhitecții, inginerii și artiștii.

Instrucțiuni și creativitate

Unul dintre cele mai importante beneficii ale cărămizilor LEGO este stârnirea creativității și imaginației copilului dvs. Așezați o cutie de cărămizi LEGO în fața unui copil și, în curând, copilul începe să se joace cu ele. Dacă copilul ezită, părinții adesea nu pot rezista tentației de a-l ajuta să înceapă; este prea irezistibil să nu ridicați o cărămidă LEGO și alta și alta și tot așa.

Urmarea instrucțiunilor este un alt beneficiu LEGO. Toate jucăriile LEGO vin cu o broșură de instrucțiuni despre cum să construiți setul final. De multe ori, cutia include instrucțiuni pentru a construi diferite obiecte cu aceleași cărămizi. Aceste planuri îi pot inspira atât pe copii, cât și pe adulți.