Pentru prinderea acestora, poliţiştii au efectuat o „pândă”

Luni, 26 iulie a.c., polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Florești i-au reţinut pentru 24 de ore pe doi bărbaţi cu vârstele de 45 şi, respectiv, 24 de ani, din Măgureni, pentru comiterea infracţiunilor de ” tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național proprietate privată” și ” sustragere de arbori din fondul forestier național proprietate privată”, fapte prevăzute şi incrimnate de Legea 46/2008- Codul Silvic.
În cursul zilei de ieri, cei doi urmau să fie prezentaţi procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, cu propunerea de luare a măsurilor legale cuvenite.
„În fapt – după cum se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova – la data de 7 iulie a.c., un bărbat din Măgureni a făcut plângere la poliţie, reclamând că două persoane cunoscute i-ar fi tăiat și sustras cu ajutorul unui atelaj hipo, tras de un cal, 14 arbori de diferite dimensiuni și specii din pădurea situată în localitate ( Măgureni – n.n.).
Ca urmare a celor sesizate, oamenii legii au efectuat o pândă ( luni, 26 iulie -n.n.), în zona proprietăţii amintite, context în care au surprins în flagrant doi bărbați, în timp ce transportau material lemnos, provenit de la tăierea a 8 arbori, cu ajutorul unui atelaj hipo tras de un cal.
În urma administrării probatoriului, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de aceștia, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național proprietate privată și sustragere de arbori din fondul forestier național proprietate privată (…)”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVorbe înțelepte
Articolul următorEvenimente